E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Avrupa'ya uyarı: İçler acısı sonuçları olacak!---

Rusya'dan Avrupa'ya uyarı: İçler acısı sonuçları olacak!

Rusya'dan Avrupa'ya uyarı: İçler acısı sonuçları olacak!
10 Ekim 2022 - 09:19 borsagundem.com

Avrupa Birliği'nin Rus enerjisini reddederek ABD'ye güvendiğini ifade eden Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, bloğun “ekonomisini rekabet gücünden mahrum ettiğini” belirtti.


Rusya'nın enerjisinden uzaklaşmanın Avrupa Birliği için çok içler acısı sonuçlara yol açacağını belirten Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, sanayisizleşmenin önümüzdeki 20 yıla varan süre boyunca devam edeceğini söyledi.

Peskov, fRossiya 1 TV kanalına verdiği röportajda, Amerikalıların artık Avrupa ülkelerine fahiş fiyatlarla gaz satarak “çılgınca para” kazandığını iddia etti.

Kremlin Sözcüsü, "Avrupalılar onlara para ödüyor, böylece ekonomilerini rekabet gücünden yoksun bırakıyorlar. Üretim çöküyor. Sanayisizleşme geliyor. Bütün bunların, muhtemelen en azından önümüzdeki 10-20 yıl içinde Avrupa kıtası için çok ama çok içler acısı sonuçları olacak" dedi.

Peskov, Amerikalıların Rus gazından "üç hatta dört" kat daha yüksek fiyatlara gaz sattığını belirterek, "Avrupalıların bu parayı ABD'li tedarikçilere ödedikleri için ekonomilerini daha az rekabetçi hale getirdiğini" söyledi.

BELÇİKA BAŞBAKANI DE CROO'DAN UYARI

Avrupa'da gaz fiyatları, Rusya'nın Ukrayna saldırısının ardından bu yılın başlarında yükseldi.

Blok dışındaki AB ve Batılı ülkelerin Moskova'ya kapsamlı yaptırımlar getirmesi ve kendilerini Rus enerji tedarikinden kesme kampanyası başlatmasının ardından, gaz fiyatları rekor seviyelere çıkarak kıtadaki genel enflasyonda artışa yol açtı.

Bu haftanın başlarında, Belçika Başbakanı Alexander De Croo, enerji fiyatlarını düşürmek için hiçbir şey yapılmazsa, kıtanın yakında endüstriyel faaliyetlerde önemli bir azalma ve toplumsal huzursuzlukla karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı.

Bu arada Reuters, ABD'nin şu anda AB'ye tarihte ilk kez Rusya'dan daha fazla doğal gaz sağladığını, ancak Amerikan gazının Rus tedarikinden on kat daha pahalı olduğunu bildirdi.

Enerji faturası hırsızlığı patlattı: Önlemek için çip takıyorlar!

 

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'dan 'enerji fiyatları' açıklaması

 

Avrupa’da enerji alarmı: En çok hangi ülkeleri etkiler?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şahin kuş 10 Ekim 2022 12:31

    Avrupada olan her şey bizi ilgilendirir. onların fakirleşmesi senin sanayinin senin turizmin, senin çiftçinin zarar görmesi demektir, sonuçta sürüyle işsiz insan olup evine ekmek götüremeyecektir

  • Yorum 10 Ekim 2022 12:28

    Allah sorsun hesabını, iki liderin kapışmasını masumlar ödüyor. Ne oldu? Ne kazandın Rusya? Silahları denemek için masum bir kitle gerekiyordu sizde Ukraynayı seçtiniz. Kendi ırkınızı katlederek tarihe geçtiniz. Birde zalim Çin var. Şimdi İran'da kadınlarına kızlarına kıymaya başladı. Suriyeyide yıkmaya çalıştılar ama Esat dirayetli çıktı. Her seferinde milletine dönün çağrısı yapıyor. Liderler istiyor diye halk mağduriyet niye yaşıyor. Şu fani hayatta bu kadar zulmü ve gözyaşını, üzüntüyü anlamıyorum.

  • Halit10 Ekim 2022 10:50

    Herşey Ukraynayı kışkırtıp Rusyaya düşman edenlerin eliyle oldu Bütün altyapısı Sovyetlerden gelen Ukrayna Rusyaya düşmalık yapmadan devam etmeliydi Ukrayna piyon oldu İnsanları ölüyor Ruslar daha fazla kinleniyor Zoraki bir barış olmazsa çok büyük bir yıkıma gidiyor Yazık ki karıştırıcılar zevkle seyrediyorlar bu durmu.Abd orda burda kaybettiği parayı ve gücü tekrar kazanıyor

  • Bik10 Ekim 2022 10:30

    Doğal gaz bağımlılığından kurtulup, hidrojen enerjini geliştirmek için fırsat.

  • MEHMET ALİ KIRMIZIGÜL10 Ekim 2022 10:24

    ucu bize dokunmasında onlara ne olur ise olsunlar.

  • ALİ KODUŞ10 Ekim 2022 09:47

    Daha beter olsunlar gelip daha ayaklarınızın altını öpecekler.