E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan ABD'ye Suriye teklifi---

Rusya'dan ABD'ye Suriye teklifi

Rusya'dan ABD'ye Suriye teklifi
20 Mayıs 2016 - 22:34 borsagundem.com

Pentagon Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, bakanlıkta gazetecilerin Rusların teklifine ilişkin sorularını yanıtladı.

Pentagon Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, bakanlıkta gazetecilerin Rusların teklifine ilişkin sorularını yanıtladı.

“Biz teklifi almadık ve sizinle aynı haberleri biz de gördük” diyen Davis, ABD’nin Rusya’yla Suriye’de hava sahasının güvenliğini korumanın dışında herhangi bir işbirliği içinde bulunmadıklarının altını çizdi.

Davis, “Rusya’nın Suriye’deki operasyonları Esed rejimine destek oluyor. Bizim tek hedefimiz ise yalnızca DAEŞ’i zayıflatıp yenilgiye uğratmak.” diye konuştu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Moskova’da yaptığı açıklamada, ABD’ye ve onun öncülüğündeki koalisyonun hava güçlerine, 25 Mayıs’tan itibaren Suriye’de Nusra Cephesi ve ateşkese katılmayan gruplara karşı ortak hareket etmeyi teklif ettiklerini ifade etmişti.

Rusya'nın operasyon teklifi
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD'ye 25 Mayıs'tan itibaren Suriye'de ortak hava operasyonları düzenlemeyi teklif ettiklerini söyledi.

Moskova'da konuşan Şoygu, ABD'ye ve onun öncülüğüneki koalisyonun hava güçlerine, 25 Mayıs'tan itibaren Suriye'de Nusra cephesi ve ateşkese katılmayan gruplara karşı ortak hareket etmeyi teklif ettiklerini belirtti.

Şoygu, Rusya'nın bu tarihten itibaren Suriye'de ateşkese uymayan gruplara karşı "tek taraflı hava saldırısı" düzenleme hakkına sahip olduğunu savunarak, söz konusu teklif için Esed rejiminin onayının alındığını ifade etti.

Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına değinen Şoygu, yaklaşık 140 grubun ateşkese katıldığını ileri sürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)