E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan ABD'ye "Montrö" hatırlatması---

Rusya'dan ABD'ye "Montrö" hatırlatması

Rusya'dan ABD'ye Montrö hatırlatması
09 Nisan 2021 - 16:10 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Karadeniz'e girecek ABD gemilerinin, Karadeniz'deki kalış sürelerini sınırlayan Montrö Sözleşmesi'ne bağlı olmaları gerektiğini söyledi.

Gruşko, Rus haber ajansı İnterfaks’a yaptığı açıklamada, ABD'ye ait iki savaş gemisinin, Türk Boğazlarından Karadeniz'e çıkışı için Türkiye'ye diplomatik bildirimde bulunmasını değerlendirdi.

NATO ülkelerinin Karadeniz’deki faaliyetlerinin son dönemde arttığını savunan Gruşko, Karadeniz'de güvenliği sağlama sorumluluğunun, Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerce sağlanması gerektiğini vurguladı.

Bu tür faaliyetlerin, Karadeniz’e kıyısı olmayan ülkelerin gemileri için sınırlamaları ve kalış sürelerini belirleyen Montrö Sözleşmesi hükümlerine sıkı sıkıya bağlı olarak yürütülmesi önemlidir.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Gruşko, "Karadeniz'de güvenliği sağlama sorumluluğunun, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü de dahil olmak üzere, bunun için gerekli tüm araçları yaratan Karadeniz devletlerine ait olduğunu varsaymaya devam ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Kritik süreçte önemli ziyaret: Zelenskiy yarın Türkiye'ye geliyor

İki ABD gemisi haftaya Karadeniz'e geçiyor

Beyaz Saray: Rusya'nın askeri sevkiyatları endişe verici

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.