E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa Rusya'da seferberlik ilanı piyasaları nasıl etkiledi?---

Rusya'da seferberlik ilanı piyasaları nasıl etkiledi?

 Rusya'da seferberlik ilanı piyasaları nasıl etkiledi?
21 Eylül 2022 - 13:02 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in seferberlik ilan etmesiyle altın, dolar ve tahvil gibi güvenli limanlar yükseldi. Euro ise dolar karşısında yüzde 0,9 gerileyerek 0,9885 ile 2 haftanın en düşük seviyesine indi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Rusya'nın, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini korumak için' seferberlik ilan etti. Açıklama sonrası altın ve dolar yükseldi. Euro ve ABD vadeli endeksleri ise düştü.

Dolar endeksi rekor yüksek seviyeye yakın işlem görürken bitcoin 19 bin doların altına geriledi.
10 yıllık ABD tahvil faizi 4 baz puan düşerek yüzde 3,52, 10 yıllık Alman tahvil faizi 6 baz puan düşüşle yüzde 1,87 oldu.

Altının ons fiyatı yüzde 0,3 artışla 1,670 dolar civarında seyrediyor. Brent petrol de yüzde 2'nin üzerinde yükselişte.

Euro ise dolar karşısında yüzde 0,9 gerileyerek 0,9885 ile 2 haftanın en düşük seviyesine indi.

Bloomberght'te yer alan habere göre, Rabobank Stratejisti Jane Foley "Savaşta tansiyonun arttığı bir noktada olabiliriz, bu da birçok yeni belirsizlik demek. Bu gelişme, euro ve Doğu Avrupa para birimleri üzerinde baskıya neden olacak" değerlendirmesini yaptı.

Offshore yuan dolar karşısında 2020'den beri en düşük seviyeye geriledi.

Fed'in bu akşamki faiz kararı da piyasaların hareketinde etkili olacak. Bloomberg'in anketine göre bankanın 75 baz puanlık faiz artışlarını sürdürmesi bekleniyor. Ankete katılan sadece 2 kişi 100 baz puanlık faiz artışı bekliyor.

City Index analisti Fiona Cincotta yatırımcıların temkinli modda olduğunu ve Fed öncesi büyük pozisyon almaktan kaçındığını belirtti. Uzman "Piyasaları faiz artışı değil, Fed'in bir sonraki adımı sürükleyecek" diye konuştu.

‘Kriz kahini’ olarak bilinen ekonomist Nouriel Roubini yıl sonuna kadar ABD ve dünyada 2023 sonuna kadar sürebilecek “uzun ve çirkin” bir resesyon öngörmüştü. Ekonomide sert inişin gerçekleştiği en kötü senaryoda S&P 500 endeksinin yüzde 40’lık keskin bir düzeltme yaşayabileceğini öngören Roubini, “Daha ılımlı bir resesyonda dahi S&P 500 yüzde 30 düşebilir” demişti.

Putin, seferberlik ilan etti

 

Putin'in açıklamaları Moskova Borsası'na satış getirdi

 

 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)