E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya'da petrol senaryoları---

Rusya'da petrol senaryoları

Rusya'da petrol senaryoları
26 Haziran 2019 - 05:50 borsagundem.com

Rusya Merkez Bankası'ndan petrol için 3 ihtimal: 20 dolara düşebilir...

Rusya Merkez Bankası, ülke ekonomisine ilişkin orta vadeli tahminlerini açıkladı. MB raporunda, ekonominin gidişatına dair en iyimser ve karamsar öngörülere yer verildi. Komsomolskaya Pravda gazetesinin aktardığı raporda, petrol varil fiyatının önümüzdeki iki yıl içinde en kötü ihtimalle 20 dolara, en iyi ihtimalle 75 dolara çıkacağı tahmin edildi. 

Merkez Bankası, en yüksek ihtimal olarak ise petrol varil fiyatının bu dönemde 60-65 dolar aralığında seyretmesini gösterdi.

Raporda, Venezuela ve İran’daki petrol ihracatçılarının içinde bulunduğu durum, OPEC’in üretimi kısma anlaşmasının devamı, küresel ekonominin gidişatı, Rusya karşıtı yaptırımlar gibi faktörlerin petrol piyasasının gidişatında belirleyici olacağı tahmin edildi. 

Ekonomik büyümenin yavaşlaması, jeopoitik risklere bağlı olarak sermaye kaçışının artması, ekonominin karşı karşıya kalabileceği başlıca riskler olarak gösterildi.

Rusya'da bugünkü kamu bütçesi belirlenirken 40 dolar petrol varil fiyatı baz alındı. Bu rakamın üzerindeki petrol gelirleri ülkenin “kara gün” parası olan rezerv fonlarına aktarılıyor. Varil fiyatı bugün 65 dolar. (Türkrus)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yağız 26 Haziran 2019 07:58

    Bu ruslar da bir alem. Bir varil petrolün maliyeti 20 dolardan aşağı değilken fiyatı nasıl düşer 20nin altına? Petrol arama, yeni kuyu kazma gibi araştırma geliştirme maliyetlerini de katacaksın üstelik