E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'da mangal ve bira satışları patladı---

Rusya'da mangal ve bira satışları patladı

Rusya'da mangal ve bira satışları patladı
03 Nisan 2020 - 09:51 borsagundem.com

Rusya'da sokağa çıkma yasağına varan sert karantina önlemlerine rağmen birçok kişi alışkanlıklarından vazgeçmiyor.

Ülkede geçen hafta sonu bira ve mangal satışları fırladı. Konuyla ilgili bir haber yayınlayan Komsomolskaya Pravda gazetesi, halkın kendini izole etmek için aceleci davranmadığı yorumuna yer veriyor.

Gazeteye konuşan perakende zinciri Magnit'in temsilcileri hafta sonu mangal malzemeleri ve biranın yanı sıra votka satışlarının da ciddi oranda artış gösterdiğini söyledi. Mali veri operatörü Platforma OFD verilerine göre de, Moskova'da mangal satışı 4 kat, şiş satışı 1,5 kat, şişlik marine et satışı yüzde 40 artmış durumda. Diğer federal bölgelerde de söz konusu kalemlerde dikkate değer artışlar gözleniyor.

Top, badminton takımı ve benzeri piknik mazlemelerinin satışlarındaki artış da halkın "evde oturun" uyarılarını ciddiye almadığına işaret ediyor. Ancak havaların aniden soğuması ve önlemlerin sıkılaştırılması neticesinde önümüzdeki günlerde tablonun bir miktar değişmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)