E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya’da ihracatçılara yönelik döviz satma zorunluluğu hafifletildi---

Rusya’da ihracatçılara yönelik döviz satma zorunluluğu hafifletildi

Rusya’da ihracatçılara yönelik döviz satma zorunluluğu hafifletildi
23 Mayıs 2022 - 19:12 borsagundem.com

Rusya Maliye Bakanlığı, Rus ihracatçılarının döviz kazançlarındaki mecburi satış oranını yüzde 80’den yüzde 50’ye düşürdü

Rusya Maliye Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki döviz piyasasına ilişkin yeni karar alındığı belirtildi.

Rublenin istikrara kavuştuğu ve döviz piyasasında yeterli likiditenin tekrar sağlandığı bilgisine yer verilen açıklamada, bu nedenle, Rus ihracatçılarının döviz kazançlarındaki mecburi satış oranının yüzde 80’den yüzde 50’ye düşürüldüğü kaydedildi.

DOLAR/RUBLE PARİTESİ 57 SEVİYESİNDE

Batılı ülkelerin Rusya Merkez Bankasının rezervlerinin yarısını dondurması sebebiyle Maliye Bakanlığı 28 Şubat'ta, Rus ihracatçılarına dış ticaretteki döviz kazançlarının yüzde 80'ini satma zorunluluğu getirmişti.

Ukrayna’da başlayan savaş öncesi 23 Şubat’ta 81 bandından işlem gören dolar/ruble paritesi, 9 Mart’ta 120’ye kadar çıkarken, bu seviyeden yüzde 50’dan fazla gerileyerek savaşın başlamasından bu yana bugün ilk defa 57 seviyesine düştü.

Almanya'nın Rusya'ya ihracatında düşüş

 

Rusya Finlandiya'nın gazını kesiyor

 

Rusya bir ödemesini daha iletti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim29 Mayıs 2022 15:07

    Türkiyemizde bu kadar TL yi verip dolar alanlar kimlet devlet mi millet mi sığınmacı multeci Suriyelileri mi.. O kadar dolarla ne yapacaklar.. Birikim mi

  • cehalet24 Mayıs 2022 09:24

    Bu kadar cahilin olduğu bir ülkede iyi bile yaşıyoruz. Adam rublenin serbest piyasaya kapalı olduğunu yani bu fiyatların sadece rusyada geçerli olduğundan bi haber. gelmiş kendi ülkesini gömüyor. bir rusla konuşta bankadan bir doları kaça alabiliyormuş bir sor.

  • MD..Edep..Edep.24 Mayıs 2022 22:11

    İnsan ağzından çıkana dikkat etmeli kardeşim ''Ruble, dolar karşısında rallisini 5. günde de sürdürerek Mart 2018'den beri en yüksek seviyeye çıktı. Bu haber sitenin haber başlıklarından birisidir.. 

  • cehalet224 Mayıs 2022 14:12

    işte bu cahillikten bahsediyorum. yorumda TL ile ilgili bir şey var mı? senin gibi kıt adamlara anlatmaya bile gerek yok ama. bi mobil şubeni aç bak bakalım sana rubleyi kaçtan satacaklar. piyasa nedir bilmezsiniz, harcama nedir bilmezsiniz. sadece boş boş atarsınız. tekrar ediyorum. okuma yazma bildiği halde okuduğunu anlamayan veya anlamaya çalışmayan insanlarla bu ülkenin durumu iyi bile sayılır.

  • MD..Edep..Edep.24 Mayıs 2022 12:11

    Hemşerim nerden çıkardın ki  aynen duruyor, bi istersen rublenin değer kaybına bi de kendi parana bi bak.. Kardeşim senin eğitimini yerim ben bir yıl önce 1 TL ye 10 ruble alırken şimdi 4 ruble alamıyorsun.. Ya kardeşim sizi gerçekten ilmi yönden tebrik ederim.. Bırak ona buna laf sokmayı da bi zahmet uçup giden Türk milletin şeref ve haysiyeti sayılabilecek TL. yi sana zahmet muassır medeniyetler seviyesine çıkar, vazgeçtim çıkarma  kalsın,  pul olmasını önle.. Öğle cahil mahil sokak ağzı ile konuşma, sendeki akıldan bu millete de var..

  • Mucise Reis ;)24 Mayıs 2022 08:51

    Adamlar ABD ve natoya 7 düvele kafa tutuyor. Para birimleri yine değer kazandı. 7 düvel saldırıyor paraları hala Türk parasından değerli. İlim bilim teknolojı bağımsız ve akıllı siyasi yönetim...

  • Keklik23 Mayıs 2022 19:29

    Rusların petrol doğalgaz dan başka ihracatı mi var

  • MD..Edep..Edep.23 Mayıs 2022 21:57

    Elin malını görmeyen kendi kedisini deve zannedermiş.. Bak ''mıysız'' kardeşimiz ne kadar güzel açıklamış..  Bir de buna nükleer santrali ve uzay çalışmalarını ekleyelim.. Onda bir şey yok ta hemşerim sen de ne var ki..

  • mıysız23 Mayıs 2022 20:02

    Varr s 400 birde bize ekmek satıyorlar