E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'da Çin krizi endişesi---

Rusya'da Çin krizi endişesi

Rusya'da Çin krizi endişesi
04 Mart 2019 - 03:40 borsagundem.com

Çin'de iç talebin yavaşlamasına bağlı olarak olası bir durgunluğa girilmesi tüm dünyayı olduğu gibi Rusya'yı da etkileyebilir. Tahminler böyle bir senaryoda Rus ekonomisinin büyüme hızının yüzde 1'e gerileyeceğini öngörüyor

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch'in Perşembe günü yayımladığı yeni bir analiz, Çin ekonomisinin durgunluk sinyalleri verdiğine işaret ediyor. Kısaca PMI olarak bilinen iş dünyası etkinlik endeksi Şubatta Ocak ayında kaydedilen 54,7'lik değerden 54,3'e geriledi. Sanayi sektöründe de 49,5 puandan 49,2 puana bir gerileme söz konusu. Bu, ülke sanayisinde 2016 Mart ayından sonra kaydedilen en düşük endeks değeri oldu.

Konuyu haberleştiren Nezavisimaya Gazeta'nın görüştüğü Rus uzmanlar Çin ekonomisinin büyüme hızının sert bir düşüş yerine kademeli olarak yüzde 6'ya gerilemesi durumunda Rus ekonomisi için risklerin söz konusu olmadığını düşünüyor. Çin 2018'de yüzde 6,6 büyümüştü.

Bununla birlikte, uzmanlara göre 2019-2020 döneminde Rus ekonomisi dış faktörler kaynakları bazı sıkıntılar yaşayabilir. Rusya Finans Direktörleri Klübü Başkan Yardımcısı Tamara Kasyanova Çin ekonomisinin yavaşlaması durumunda Rusya'nın büyümesinin de 0,1 ile 0,3 puan arasında düşebileceği düşüncesinde. Buna göre, 2019'da Rus ekonomisinin büyümesi yüzde 1 ile 1,2 arasında bir değerde kalabilir. (turkrus.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)