E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'da anket sonucu: Putin kalsın, hükümet gitsin---

Rusya'da anket sonucu: Putin kalsın, hükümet gitsin

Rusya'da anket sonucu: Putin kalsın, hükümet gitsin
15 Ocak 2019 - 06:16 borsagundem.com

Rusya’da emeklilik yaşının erkeklerde 65, kadınlarda 60'a çıkarılmasından bu yana hükümete destek giderek azalıyor. Putin yüzde 64,8 ile hala yüksek bir destek almaya devam etse de, halkın gözünde fatura "hükümete" ve Başbakan Medvedev'e kesildi

Son dönemde yapılan kamuoyu araştırmaları, halkın büyük bölümünün hükümete olan güvenini kaybettiğini gösteriyor. Levada Center’ın son anketine göre, halkın yüzde 53’ü “Bugünkü hükümetin görevden gitmesini istiyorum” diyor

Hükümetin görevde kalmasından yana olduğunu söyleyen Rusya vatandaşlarının oranı yüzde 40.

Ankete göre Rusya halkının yarısından fazlası hükümetin fiyat artışlarının ve gelirlerdeki düşüşün üstesinden gelemediği görüşünde.

Rusya vatandaşlarının yüzde 46’sı, bugünkü hükümetin işsizliğin önüne geçemediğini, yüzde 43’ü halka sosyal güvence sağlayamadığını düşünüyor.

Hükümetin ekonomik krizle mücadele edemediği görüşündekilerin oranı 36.

Anket katılımcılarını yüzde 28’si, hükümetin “büyük çaplı iş dünyasının çıkarlarını gözettiğini”, yüzde 32’si “yolsuzluk yaptığını ve kendi çıkarlarını her şeyin önüne koyduğunu” düşünüyor.

Business FM’e anket sonuçlarını değerlendiren politolog Vladimir Slatinov, “Bugün halkın hükümete ve Başbakana bakışı olumsuz. Hükümet güdümündeki kamuoyu araştırma şirketlerinin anktlerinden bile bu sonuç çıkıyor” dedi.

Rusya’da halkın hükümete güveninin kaybolmasının iki temel faktöre bağlı olduğunu savunan uzman, “Birincisi, 2014 yılından bu yana halkın gelirleri ve tüketim imkanları düşüyor. Bizde ekonomi politikalarının sorumlusu hükümet. İkincisi, 2018 seçimleri öncesi verilen vaatlerin yerine getirilmemesi. Gelirlerin artırılacağı ve yaşam seviyesinin yükseltileceği yönünde verilen sözlere karşın, seçimlerden sonra emeklilik reformu ve vergi yükünün artırılması öncelik kazandı” değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Putin de emeklilik reformunun ardından reyting düşüşü yaşamıştı. Araık ayı sonunda yapılan son VTsIOM anketi, Putin'in politikalarını onaylayanların oranının yüzde 64,8 olduğunu gösterdi. Reform kararının açıklandığı ekim ayında reyting yüzde 48 ile 2011-2013'deki en düşük düzeye yaklaşmıştı. (turkrus.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.15 Ocak 2019 14:39

    GÜNÜMÜZDE GELİŞMİŞ ÜLKELERDE DOĞAN İNSANLAR TIBBIN TEKNOLOJİNİN GELİŞMESİ İLE ORTALAMA 200 YILDAN DAHİ FAZLA YAŞARLAR YENİ İŞ HAYATINA ATILANLAR İSE 150 YILDAN FAZLA YAŞARLAR Bence gelişmiş ülkelerde kadın/erkek emeklilik yaşı 80 olmalı BAŞKAN PUTİN'İN İSE 200 YILDAN FAZLA YAŞAYABİLİR/YAŞARSA ŞAŞIRMAMALI

  • Klasik15 Ocak 2019 08:54

    Bunların halkı da bizimki gibi saf olmalı. Putin kalsınmış. Putin de ona özenen tüm diktatörluk meraklıları da düşsün halkların yakalarından.