E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya: Yeni anlaşmalar imzalanmadan Avrupa'ya gaz sevkiyatını hızlıca artıramayız.---

Rusya: Yeni anlaşmalar imzalanmadan Avrupa'ya gaz sevkiyatını hızlıca artıramayız.

Rusya: Yeni anlaşmalar imzalanmadan Avrupa'ya gaz sevkiyatını hızlıca artıramayız.
08 Ekim 2021 - 15:15 borsagundem.com

Avrupa'ya gaz sevkiyatını hızlıca artırmak için önce yeni anlaşmalar imzalanması gerektiğini belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, anlaşmalar olmadan bunun gerçekleştirilemeyeceğini ifade etti.

Avrupa İşletmeler Birliği'nin (AEB) Rusya'daki üyeleriyle bir toplantı yapan Lavrov, Avrupa'da yaşanan gaz krizi hakkında konuştu.

Lavrov, "Gaz sevkiyatını hızlıca artırmak için önce gaz anlaşmaları imzalamalıyız, bunun da bir faktör olduğunu söylemeliyim. Her şeye rağmen bu bir anlaşma prosedürü ve bunu gerçekleştirmemiz gerekiyor. Alıcı ve güzergah yokken bunu gerçekleştiremezsiniz" dedi.

Avrupa'da gaz piyasasında yaşananları politize etmekten kaçınmaları gerektiğini kaydeden Lavrov, "Bizim gerçekliklerimizin, hükümetlerin ve çeşitli şirketlerin eylemlerinden elektrik tedariki ve enerji güvenliği konusunda zarar görebileceğini düşünmeliyiz" ifadelerini kullandı.

'Yeni anlaşmaları hızla görüşmeye hazırız'

Bu arada Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yeni anlaşmaların piyasalardaki dalgalanmalara karşı alternatifsiz bir tampon görevi gördüğünü belirterek Moskova'nın yeni anlaşmaların imzalanmasını hızlıca görüşmeye hazır olduğunu vurguladı.

Rusya'nın Avrupalı partnerlerin enerji kaynaklarına yönelik artan ihtiyacını karşılamaya hazır olduğunu söyleyen Peskov, "Avrupalılar, hem devlet düzeyinde hem de şirketler düzeyinde Rusya'nın üstlendiği yükümlülükleri eksiksiz olarak yerine getirdiğini bizzat kabul ediyor" dedi.

Putin konuştu... Avrupa'da doğalgaz fiyatları düştü!

 

Doğalgaz fonunda 130 milyon dolarlık zarar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)