E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya ve Suudi Arabistan anlaştı iddiası---

Rusya ve Suudi Arabistan anlaştı iddiası

Rusya ve Suudi Arabistan anlaştı iddiası
12 Nisan 2016 - 19:55 borsagundem.com

Rusya ve Suudi Arabistan’ın petrol üretim seviyesini sabit tutma konusunda anlaştığı iddia edildi

Rusya ve Suudi Arabistan’ın petrol üretim seviyesini sabit tutma konusunda anlaştığı iddia edildi.

Rus haber ajansı Interfaks’ın haberine göre, 17 Nisan’da Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak petrol zirvesi öncesinde Rusya ve Suudi Arabistan arasında petrol üretim seviyesinin sabit tutulması konusunda anlaşmaya varıldı.

Haberde, İran’ın daha önce petrol üretim seviyesini günlük 4 milyon varile çıkartana kadar üretimi dondurma anlaşmasına katılmayacağını açıklamasına rağmen, Suudi Arabistan’ın Rus yetkililerle bugün gerçekleştirdiği toplantı neticesinde bunun kabul edildiğine işaret edildi.

Suudi Arabistanlı yetkililer daha önce yaptıkları açıklamalarda, üretimi sabit tutma anlaşmasını, ancak başta İran dahil tüm OPEC ülkelerinin katılım sağlaması durumunda kabul edeceklerini belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abdülaziz Akıncı13 Nisan 2016 04:40

    İster anlaşssınlar ister anlaşmasınlar.Gelecek 20 yıl içinde tüm arabalar elektrikli olacak.Fransada 500 bine yakın elektrikli araba şu anda kullanılıyor.Hem ucuz hem daha seri hem de sessiz.Nasıl elektrikli motobisikletler mantar gibi çoğalmaya başladıysa yakında elektrikli arabalarda yollarda hava atmaya başlayacak.