E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya ve Çin aşılarına karşı 'dikkatli olma’ çağrısı---

Rusya ve Çin aşılarına karşı 'dikkatli olma’ çağrısı

Rusya ve Çin aşılarına karşı 'dikkatli olma’ çağrısı
01 Ağustos 2020 - 22:40 borsagundem.com

‘Rusya ve Çin’in geliştirdiği Kovid-19 aşılarına karşı dikkatli olma’ çağrısı

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Rusya ve Çin’in halihazırda yeni tip koronavirüse (kovid-19) karşı geliştirdiği aşıların güvenliğiyle ilgili endişelerini dile getirdi.

AFP’nin haberine göre Fauci, ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Umarım Çinliler ve Ruslar aşılarını herhangi bir kişi üzerinde uygulamadan önce test ediyorlardır” dedi.

“Test yapmadan önce bir aşının dağıtıma hazır olduğu iddiaları bence en iyi ihtimalle sorunludur” diyen Fauci, ABD’nin başka ülkelerin geliştirdiği aşılara güvenmek zorunda kalmayacağını söyledi.

ABD'de korona virüs kabusu bitmiyor

Rusya, devlete bağlı merkezlerde çalışan araştırmacıların geliştirdiği iki Kovid-19 aşısının Eylül ve Ekim itibariyle seri üretimine başlayacağını duyurdu.

Rusya’da aşı çalışmalarını finanse eden Rusya Ulusal Varlık Fonu'nun Başkanı Kirill Dmitriev, aşı geliştirme alanındaki yarışı uzay yarışına benzetti.

CNN International’a konuşan Dmitriev, “Amerikalılar Sputnik'in sinyallerini duyunca şaşırmışlardı. Aşıda da aynısı. Rusya bunu başaran ilk ülke olacak. Ama bilim insanlarımız birinci olmak için değil insanları korumak için çalışıyor” dedi. Sputnik, 1957'de Sovyetler Birliği'nin dünyanın yörüngesine yerleştirdiği ilk uyduya verilen isim.

Bakan Koca korona virüs tablosunu açıkladı, uyardı

Çin’de de aşı çalışmalarıyla ilgili teşvik edici çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda, Çin ordusu, CanSino Biologics Gropu ile Askeri Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle geliştirilen Kovid-19 aşısının ordu içinde kullanılmasına izin verdi.

ABD ve Batı ülkelerinde de son test aşamalarına giren 3 aşı adayı var. Bunlardan birincisi ABD merkezli biyoteknoloji şirketi Moderna firması tarafından, ikincisi İngiltere’deki Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca şirketi işbirliğiyle, üçüncüsü de ABD’li ilaç şirketi Pfizer ile Alman BioNTech işbirliğiyle geliştirildi.

Almanya’da Kovid-19 kısıtlamaları protesto edildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSŞÖR02 Ağustos 2020 22:35

    kendileri yapar ise oluyor diğer ülkeler yapar ise olmuyor.haydi be ulan.artık abd nin  her konudaki hakimiyetleri bir bir yıkılmak üzere sen farkında değilmisin.

  • Ali02 Ağustos 2020 20:50

    Endişemi. Hiç endişem yok yalan olduğundan Tıp Rusya da çok geri. Yalan haber.

  • muck02 Ağustos 2020 18:48

    yerlive milli aşı kullanıcaz. açı içini çinden ithal edecez, aşının adına göktürk1453 adını verip yerli ve milli aşılarımızı kullanıcaz :D

  • bir dost02 Ağustos 2020 09:30

    adam doğru söylüyor ... rusya ve çin’in geliştireceği aşılara güven olmaz ... sağlık işi amerikalılar’dan sorulur ...

  • Burak02 Ağustos 2020 04:51

    Bizde Amerikanin kisirlik yapan asilari icin endiseliyiz. Ne sans.

  • İnanma02 Ağustos 2020 23:34

    Kısırlık varsa bunca adam kadın nasıl habire çocuk yapıyor. Kadın doğumcu tüp bebek işinde seni böyle mi teselli etti 😅

  • Hasan 02 Ağustos 2020 11:31

    85 milyon insan var kısıtlık olsa fena olmazdı. 23.000.000 genç işsiz doğurup sokakta dolaşacağına bıraksak hiç olmasa daha iyi.