E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya ve Avrupa anlaştı! Dolardan kurtuluyor---

Rusya ve Avrupa anlaştı! Dolardan kurtuluyor

Rusya ve Avrupa anlaştı! Dolardan kurtuluyor
15 Haziran 2019 - 22:22 borsagundem.com

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Enerji Birliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, karşılıklı ticarette ruble ve euro’ya geçişle ilgilenecek bir çalışma grubu oluşturma konusunda anlaştı.

Siluanov’un Sözcüsü Andrey Lavrov, Rus medyasına açıklamasında, grubun enerji ticareti ile ilgileneceğini belirterek, “Taraflar, ulusal para kullanımının genişletilmesinin karşılıklı yarar taşıdığını, çünkü Rus ve Avrupalı girişimciler için riskler taşıdığını kaydetti” dedi.


Ayrıca grubun, karşılıklı ödemelerde ulusal paraya geçişin pratik sorunlarını çözeceğini dile getiren Sözcü, çalışma grubunu Rusya’yı bakan yardımcıları düzeyindeki yetkililerin temsil edeceğini belirtti.

Siluanov ve Sefcovic ayrıca görüşme sırasında, Avrupa işletmelerinin Rusya’daki ulusal projelere katılım konusunu da değerlendirdi. Siluanov, Moskova’nın işbirliğine ilgi duyduğunu ve yabancı şirketlerin ulusal projelere katılımı önünde hiçbir engel görmediğini açıkladı.

Rusya Merkez Bankası’nın verilerine göre halihazırda Rusya ve Avrupa Birliği arasında ruble üzerinden yapılan ticaretin payı yüzde 8.3 oranında. Doların payı yüzde 54 iken, euro’nun payı yüzde 34.4. Bu dengesizliğin temel sebebi, Rusya’nın AB’ye ihracatının baş kaleminin petrol ve doğalgaz olması, bu ürünlerin ticareti geleneksel olarak dolar üzerinden yapılıyor.(Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Asaf ural06 Aralık 2019 15:20

    Ben avrupanın doları gözardı edeceğini asla düşünmüyorum.

  • ramazan anaç17 Haziran 2019 21:21

    Dolarla ticaret son verilirse amerika büyük bir krize girer. Amerikanın borcu gerçekten büyük . para basarak bunu çevirebiliyor. sonuçta kendi parası dışarda değer görüyor. Lakin kendi parası dışarıda geçmemeye başlarsa bu harcamalarla ve harcama alıışkanlıklarıyla başetmeleri çok zor. özellikle askeri gücü techizat ve donanım masraflarını karşılamasıda zorlaşacak. filon ve askeri techizatın çok varsa bir okadarda onların bakım onarım vel çalışır durumda tutmak için masrafın var. Yeterki elindeki kozu alalım. Topla tüfekle yıkılmazlar ama doların etkisi giderse adb çöker.

  • Emre ketenci16 Haziran 2019 18:25

    Abd dünyaya savaş açtı ama ters tepti artık herkez uyandı doların sonu yaklaşuyo

  • Dd16 Haziran 2019 18:08

    Türk bankalarında 181 milyar dolar. Mevduat varmış yastık altı hariç. Bizim kadar cahil kendi ülkesine zarar veren. Bir millet çıkmaz. Bakalım ne zaman akıl lanırız.

  • KILIÇ16 Haziran 2019 07:45

     DARISI BİZİM DOLAR KOLİK KAFALILARA .ONLARDA BİR KURTULSA ÜLKEMİZDE EKENOMİ RAHATLAYACAK AMA MALESEF ONLAR GÖZÜNÜ DOLAR KURUNA DİKMİŞ O GÖZLERİNİDE ŞAŞA KALACAK .

  • Kaçan Grup16 Haziran 2019 06:46

    Rusya ve Avrupa’ya tavsiyem aralarındaki ticarette TL kullanmalarıdır. Galaksinin en iyi parası budur, arkasında zeka var bu paranın.

  • JBT 15 Haziran 2019 23:30

    Eto’o bitmiş.....

  • Cekic15 Haziran 2019 23:15

    Haber doğru ise sarı kafa trump güçlü dolarım diyor hava atıyordu artik o güçlü dolarini yastık yaparsın bizdeki dolar hastalarıda 10 tl olacak diye onlarca yorgan yapsınlar sıcak tutar

  • CAFER KILIÇ15 Haziran 2019 23:04

    abd hapı yuttu.abd bitmek üzere.bu daha bir başlanğıç.daha kötü günler abd yi beklemektedir.mantar kafalı yazlı yobaz yahudiler abd yi yönetmeye kalkar ise  tabiki batacak belli seneler sonra.

  • Tırrrr ammmpppppp15 Haziran 2019 23:28

    Karşılıksız dolar basarak güçlü paramız var dediler gücü ortada avrupa ile baş etmesi zor değil ancak ÇİN karşısında hiç şansları yok 

  • mehmet15 Haziran 2019 23:03

    referans değer olarak ALTIN a geçilsin, ancak altın karşılığı para basılsın. o zaman dolar en az 20 kat değer kaybeder.

  • Mert faykı06 Aralık 2019 15:15

    Gündem ani olaylara bağlı. Bitti derken her şey bir anda değişebilir. Lakin haklılık payın çok güçlü.

  • Tolga15 Haziran 2019 23:29

    Rezerv para Altın olmalı zaten tüm dünya da ortak para birimi altının ons rakamına göre işlem yapılmalı

  • Osman15 Haziran 2019 22:37

    Dünya devletleri abd ve dolardan uzaklaşıyor.Trump karşılıklı ortak çıkarlar yerine , tek taraflı çıkarlar politikası sürdürüyor.Hep abd kazansın diyor ama kendi ülkesine tuzak kuruyor farkında değil , nasıl insanlar birbirine muhtaçsa , ülkelerde birbirine muhtaçtır.Tek tataflı politika üretenler kaybetmeye mahkumdurlar.

  • Tolga15 Haziran 2019 23:31

    Dünyanın jandarmalığını yapıyorlar ya daha ortadoğu dan da çıkacaklar ama doğu akdenize çöreklendiler paranın kokusunu yıllar önce aldılar çünki doğu akdeniz de inşallah kan dökülmeden halledilir 

  • ...15 Haziran 2019 22:36

    abd nin malum euroya naskıları başlayınca bu baskıları bertaraf edecek farklı arayışa geçyor avrupa, malum rusyanında bu işine yarıyor... mantık şu bence.. koskoca huwai telefon var, çin üretiyor, samsung ve iphondan daha balşarılı ama ambargo yiyince bir hiç. satamıyorsun, para kazanamıyorsun yok olmaya mahkum oluyor... işte ABD ye karşı almanyanın çözüm yoları araması olayı bu.ama proje uygulamaya geçer mi?? görecez. 

  • Metin17 Haziran 2019 19:48

    Aynen az kaldı usta batı işi bitiyor Avrasya en iyisi