E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya uluslararası uçuşları başlatmayacak---

Rusya uluslararası uçuşları başlatmayacak

Rusya uluslararası uçuşları başlatmayacak
11 Temmuz 2020 - 10:04 borsagundem.com

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Çernişenko, ülkesinin ikinci bir Kovid-19 pandemi dalgası riski altında uluslararası uçuşları başlatarak vatandaşlarının hayatını tehlikeye atmayacağını söyledi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Çernişenko, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında normalleşme adımlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Gazetecilere verdiği demeçte, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu’nun (Rospotrebnadzor) 9 Avrupa ülkesi ve Çin ile uluslararası uçuşların yeniden başlatılması önerisini yorumlayan Çernişenko, "Böyle bir bilgiye sahip değilim, ne teyit ne de rededebilirim, bazı ülkelerde gözlemlediğimiz ikinci dalganın tehlikesiyle ilgileniyorum" ifadelerini kullandı.

Çernişenko, vatandaşların sağlığının her şeyden önce geldiğine vurgu yaparak şunları söyledi:

"Vatandaşların sağlığını tehlikeye atamayız. Aksi halde, neden bu kadar çok çaba harcandı, bu kadar çok hayat kurtarıldı, şimdi düşüncesizce bu tür eylemleri kabul etmek için mi?"

Çernişenko, farklı ülke hükümetlerinin Rus vatandaşlarının güvenliğini garanti etme kabiliyetine ilişkin belirsizlikler olduğuna dikkat çekerek, "Herkesin ayrılmak istediği açıktır ve havayolu şirketleri de uçuşlara devam etmek istiyor, ancak vatandaşlarımızın güvenliği en önemli unsurdur" dedi.

Her şeyin epidemiyolojik duruma bağlı olacağına vurgu yapan Çernişenko, bölgelerin yetkilileri ve ilgili departmanları, bölgelerindeki bazı kısıtlamaları kaldırmaya karar verirken, epidemiyolojik durumu kontrol edebildiklerini, ancak böyle bir kontrol ve yönetilebilirliğin Rusya dışında uygulanmasının son derece zor olacağını kaydetti.

Çernişenko, virüse karşı bir aşının bulunmasının durumu kolaylaştırabileceğini belirterek, "Ancak aşı hala test aşamasında, bu nedenle bu konuda spekülasyon yapmak için henüz erken" diye konuştu.

Rusya'dan kritik nükleer çatışma uyarısı

Rusya uluslararası uçuşlara ne zaman başlayacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AhmetK11 Temmuz 2020 20:56

    Ulan kendı ulkelerınde kırılıuorlar, halklarını koruyacaklarmıs.. Ulkeden dovşz gştmesin, batıgız desenize.. bırakın bu sacma bahanelerı. Libyadan dolayı bize bızuklar, dogalgaz alımımıza da azalttık; bize turist yollamama pesındeler..

  • Domatesçi11 Temmuz 2020 14:57

    Abi domates verseydik bari.

  • Mustafa11 Temmuz 2020 12:03

    Havayolları yükselir bu haberlerle ucaklar yattikca para kazanıyor 2021 yılının sonuna biterse iyi turistlik yerler bomboş

  • Bika11 Temmuz 2020 11:52

    Korona salgını bitene kadar ülkeler dış turizmi yasaklasın.Gezmek isteyenler kendi ülkelerini gezsin.

  • Yağız 11 Temmuz 2020 10:12

    Rusya kadar olamadik

  • infiniti11 Temmuz 2020 15:21

    rusyanın işine geliyor bu sene döviz çıkmayacak ülkeden sochi kırım tıklım tıklım plajlar