E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: Ukrayna Zaporijya için saldırdı---

Rusya: Ukrayna Zaporijya için saldırdı

Rusya: Ukrayna Zaporijya için saldırdı
03 Eylül 2022 - 19:03 borsagundem.com

Rusya, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin Zaporojya'daki nükleer enerji santralini ele geçirmeye çalıştığını açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin IAEA misyonunun Zaporojya Nükleer Güç Santrali’ne gelmesinin ardından burayı ele geçirmeye çalıştığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) misyonunun Zaporojya Nükleer Güç Santrali’ndeki varlığına rağmen, santrali ele geçirme girişiminde bulunduğu belirtildi.

Sputnik'in haberine göre, açıklamada, “2 Eylül akşamı, Moskova saatiyle 23:00 civarında, Özel Harekat Kuvvetleri ve yabancı paralı askerlerden oluşan 250'den fazla kişinin bulunduğu iki grup halindeki 42 adet sürat botu ve motorlu tekne ile Energodar ve Dneprorudniy bölgesindeki Kahovka rezervuarının kıyısına inmeye çalıştı” denildi.

Rus Hava-Uzay Kuvvetlerine ait 4 adet Su-30 ve 2 adet Ka-52 helikopterinden oluşan hava grubunun 20 tekne ve botu imha ettiği, geri kalanının Ukrayna kıyılarına yönelerek geri döndükleri kaydedildi.

Hava saldırılarının ardından Rus topçularının Vısşetarasovka ve Çervonodneprovka bölgeleri kıyısını ateş altına aldıkları, saldırı sonucunda 10’u yabancı paralı asker olmak üzere 47 militanın öldürüldüğü, 23’ünün de yaralandığı ifade edildi.

Tayvan'da Çin'e ait 4 savaş uçağı ve 5 gemi görüldü

 

Rus ordusu son 24 saatte 350 askerini kaybetti

 

Heyet yola çıktı! Nükleer santral incelenecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)