E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya, Ukrayna ordusunun kayıplarını açıkladı---

Rusya, Ukrayna ordusunun kayıplarını açıkladı

Rusya, Ukrayna ordusunun kayıplarını açıkladı
31 Temmuz 2022 - 17:44 borsagundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, son 24 saatte Ukrayna ordusuna ait 13 yönetim merkezi ile 4 mühimmat deposunun imha edildiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna ordusunun toplam ne kadar kayıp verdiğini açıkladı.

Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde Ukrayna ordusunun 72. Mekanize Tugayı'nın geçici olarak konuşlandığı merkeze yönelik yüksek hassasiyetli silahlı saldırıda 50 kadar asker, "Msta-B" obüs sistemi ile 10 askeri aracın yok edildiğini belirten Konaşenkov, Harkiv bölgesindeki saldırıda da "Kraken" grubuna ait yaklaşık 350 üyesinin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Rus ordusunun Ukrayna'daki askeri unsurlara yönelik saldırılara devam ettiğini belirten Konaşenkov, son 24 saatte Ukrayna ordusuna ait 13 yönetim merkezi ile 4 mühimmat deposunun imha edildiğini aktardı.

Konaşenkov, "Bugüne kadar Ukrayna'ya ait 261 uçak, 145 helikopter, 1649 insansız hava aracı, 361 hava savunma füze sistemi, 4 bin 195 tank ve zırhlı araç, 773 çok namlulu roketatar, 3 bin 220 obüs ve havan topu, 4 bin 619 özel askeri araç imha edildi." dedi.

Ayrıca Rusya'nın, Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne (ICRC), 29 Temmuz’da Ukrayna'nın Olenivka yerleşimindeki esir Ukraynalı askerlerin kaldığı cezaevine yönelik füzeli saldırı ile ilgili soruşturma sürecine uzmanların katılması için davetiye gönderdi

Ukraynalı iş insanı hava saldırısında öldü

BM Genel Sekreter Yardımcısı: Rusya-Ukrayna Savaşı uzayacak

Ukrayna ordusu ilerliyor: Bu kez Ruslar savunmada!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hım31 Temmuz 2022 21:08

    Ekriks bilgin Yok ama fikrin var kolaymı öyle nükleer silah kullanmak sonra ne işiine yarayacak orası rusyada 100 milletten fazla var ruslar buryatları yakutları tatarları ve Kafkasya milletlerini genelde kullanıyor savaşta onları sürüyor ön cepheye Rusların işine geliyor bu milletlerin yok olması  ama rus ordusunun kayıpları çok yüksek  kaybettikleri tank sayısı bile binden fazla

  • hım31 Temmuz 2022 18:00

    Kendi kayıplarını açıklasalar ya en az 50 bin ölü ve yaralı var

  • EKRİKS31 Temmuz 2022 19:45

    Ben zannetmiyorum rusya akıllı hareket ediyor askeri üstünlüğü ve teknolojileri ile bam bam yapıyor.eğer fazla kayıp verse bir kaç nükleer silah ile ukraynayı haritadan siler.