E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: Ukrayna ordusu, hidroelektrik santralini vurdu---

Rusya: Ukrayna ordusu, hidroelektrik santralini vurdu

Rusya: Ukrayna ordusu, hidroelektrik santralini vurdu
14 Ağustos 2022 - 11:23 borsagundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın, ABD’den aldığı HIMARS füze sistemleriyle Herson'un doğusundaki Kakhovka’da bulunan hidroelektrik santralini vurduğunu bildirdi.


Rusya Savunma Bakanlığı, “12 Ağustos 2022'de Ukrayna ordusunun ABD yapımı HIMARS’larla bombardımanı sonucunda Kakhovka’da hidroelektrik santrali vuruldu. Santralin 6 türbininden 3’ü kapatıldı. ️Elektrik üretim ve su tahliye sistemlerindeki kesintiler, enerji sistemini bozabilir ve Zaporijya nükleer reaktörlerinin soğumasını olumsuz etkileyebilir. Bu sadece Ukrayna kontrolü altındaki bölge de dahil olmak üzere elektrik arzını kesintiye uğratmakla kalmaz, aynı zamanda bölgede bir çevre felaketine de yol açabilir” açıklamasını yaptı.

ZAPORİJYA'DA SON DURUM

Geçen hafta Ukrayna’nın Zaporijya kentinde bulunan ve Avrupa’nın en büyüğü olarak kabul edilen nükleer santral, saldırı sonucu hasar gördü. Saldırnın ardından Ukrayna Rusya’yı, Rusya ise Ukrayna’yı suçladı.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) Direktörü Rafel Grossi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde, hem Ukrayna hem de Rusya’nın IAEA ile iş birliği yapmasını istedi. Grossi, bağımsız bir değerlendirme yapılması için bölgeye ekip gönderilmesi gerektiğini savundu.

Rusya'dan küresel ekonomik kriz senaryosu

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna limanlarında 58 yabancı gemi alıkonuldu

Rusya en az 8 savaş uçağı kaybetti

Rusya hasar yok demişti: Uydu görüntüleri ortaya çıktı

Rusya Merkez Bankası'ndan küresel kriz senaryosu

Rusya, Ulusal Refah Fonu için Türk lirası almayı değerlendiriyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ14 Ağustos 2022 14:56

    Bence tam tersi olsa rusya ukrayna yı yerle bir eder idi.hani abd ve ab nerede  engenleyinsene.ancak sırtlarını sıvazlıyorlar rusya eşşeğe çalar gibi çalıyor.