E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya - Ukrayna cephesinde yeni kriz---

Rusya - Ukrayna cephesinde yeni kriz

Rusya - Ukrayna cephesinde yeni kriz
28 Eylül 2015 - 14:56 borsagundem.com

Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmalar nedeniyle uçak seferleri iptal edildi

Kırım’ın Rusya’ya bağlanması ve Doğu Ukrayna’da devam eden çatışmaları gerekçe gösteren Kiev, Rus hava yolu şirketleri Aeroflot ve Transaero’nun da aralarında bulunduğu 25 kadar şirketin Ukrayna’ya uçmalarını yasakladı. Karara sert tepki gösteren Rusya da karşı yönde adım attı. 
Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Ukrayna’nın yaptırımlarına misli ile karşılık verilmesi için Ulaştırma Bakanlığı’nı görevlendirdi.
Ukrayna’nın kararına karşılık Rusya hükümeti de benzer şekilde Ukrayna uçaklarının Rusya’ya girişini engelliyor.
Ukrayna Bakanlar Kurulu, Başbakan Arsenıy Yatsenyuk’un imzası ile önceki gün yaptığı açıklamada Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi (SNBO) kararı uyarınca tüm Aeroflot ve Transaero gibi dev havayolu şirketleri dahil tüm Rus şirketlerin Ukrayna’ya uçuşlarına yasak getirildiğini duyurmuştu.
Karar gereğince Ukrayna üzerinden transit yük taşıyan askeri ve askeri yük taşıyan Rus uçaklarının geçişi de yasaklandı.
Aeroflot, 25 Ekim’den itibaren kış döneminde Ukrayna uçuşlarının iptal edildiğine dair notayı aldıklarını açıkladı.
Aeroflot’la birlikte Rusya’nın 25 havayolu şirketi yaptırım kapsamına alındı. Rossiya, Donavia, Orenburg Airlines, Transaero ve S7 yaptırım listesinde yer alan şirketlerden.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)