E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: Türkiye'ye savaş uçakları için teklife hazırız---

Rusya: Türkiye'ye savaş uçakları için teklife hazırız

Rusya: Türkiye'ye savaş uçakları için teklife hazırız
06 Aralık 2019 - 12:33 borsagundem.com

Rusya'nın federal askeri-teknik işbirliği servisi FSVTS'nin direktörü Dmitriy Şugayev, Türkiye'ye Moskova'nın savaş uçakları için rekabetçi fiyat teklif etmeye hazır olduğunu söyledi

Rusya'nın federal askeri-teknik işbirliği servisi FSVTS Direktörü Dmitriy Şugayev, Türkiye'ye Rusya yapımı savaş uçakları teslimatına ilişkin yapılan görüşmelerde ne aşamaya gelindiğine dair bir soru karşısında, "Görüşmelerimiz devam ediyor. (Türkiye'ye) savaş uçakları için rekabetçi fiyat teklif etmeye hazırız" dedi.

Şugayev şöyle devam etti:

"Genel olarak söylemek gerekirse işbirliğimizi sadece S-400 sistemleri üstünden değerlendirmek yeterli olmaz; gündemimizde başka hususlar da var."

Türkiye'nin NATO sistemine entegre edilemeyecek olan Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi almış olması gerekçesiyle F-35 programından çıkarılması, Ankara'nın Rusya tarafından üretilen savaş uçaklarına yönelmesine neden olmuş durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selahattin Ölmez06 Aralık 2019 20:17

    bize uçak moturu verin yeter.biz sizden uçak istemiyoruz gerisini biz yaparız.

  • gnçlk06 Aralık 2019 13:35

    Ee Türkiye üretirse Ortadoğu'da Rus uçakları satışları da başlar artık. Pakistan, bazı Türki devletler vb. Türkiye'nin sattığı ülkeler vb... Turk ekonomisi ve savunması biraz üretir bağımsız olursa.. ABD ve avrupanın sılah sanayı parasal kaynak kaybeder... ruslar hem para kazanacak.. hemde turkıyenın biraz silah teknolojisi bağımsızlıgını destekleyıp..biraz daha üretime ve iç dinamıklerini destekleyip ama ama çokk ölçülü destek olur bu.... abd ve avrupa sılah sanayının kar marjınıve  satışlarını düşürecek.. natonun arge masraflarını yenı uretımlerının yolunu kapatıcak, azaltacak.... bu putin kafası en çok çalışan.. en az konuşan lider.. trump bu işin farkında.. bizimkiler ise.. dünyadan haberi oldugundan şüpheliyim... hep magazın haber peşindeyiz çünkü. şişirme haberler..

  • Gökhan 06 Aralık 2019 12:48

    Lan durun zaten ortalık karışık