E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya Türkiye'ye savaş uçağı teklifine hazır---

Rusya Türkiye'ye savaş uçağı teklifine hazır

Rusya Türkiye'ye savaş uçağı teklifine hazır
11 Nisan 2019 - 06:24 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun "F-35 olmazsa bir başka yerden bir başka uçak alırız" açıklaması Moskova'da geniş yankı buldu. Savunma sanayiinden bir yetkili, "Bizim hazırlayacağımız teklif konjoktürel bir baskı da içermez" dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun "ABD Patriot satmak istemezse yarın biz ikinci S-400'ü de alabiliriz. F-35 olmazsa da ben yine ihtiyacım olan uçağı başka bir yerden almak durumundayım. Ta ki kendi uçağımı üretene kadar” sözleri Moskova’da yankı buldu.

Kremlin Sözcüsü Peskov’un "Rusya buna (Türkiye'ye ikinci bir S-400 sistemi sevk etmeye) açık. Rusya bunun için gerekli olan teknolojik olanak ve becerilere sahip” açıklamasından sonra, Rusya’nın devlet silah sanayinde “Türkiye’nin olası Su-35 (veya güncel muadili Su-57) savaş uçağı alma talebi” değerlendirilmeye başlandı.

KONJOKTÜREL BİR BASKI İÇERMEZ

Kommersant gazetesine konuşan savunma sanayinden ismi açıklanmayan bir resmi kaynak, Türk tarafının Su-35’lere ilgisinin ortaya çıktığı belirterek, “Eğer Türk hükümetinden onay gelirse, Rus müzakereciler kısa süre içinde kendilerine ticari teklif hazırlayabilir. Bizim teklifimiz Batılılarınkinin aksine konjonktürel bir baskı da içermez” dedi.

Regnum ajansında konuyu analiz eden Leonid Nersisyan, ABD’nin S-400’ler yüzünden Türkiye’ye karşı gündeme getirdiği yaptırımlarda ne kadar ileri gidebileceğinin kestirilemediğini, bu gerçekleşirse kazançlı tarafın Rusya olacağını yazdı. Nersisyan, bu durumda Ankara’nın savaş uçağı almak için Rusya’ya döneceğini, Moskova’nın Su-30SM, Su-35S ya da uzun vadede bu uçakların yeni versiyonu olan Su-57 önerebileceğini savundu. Yazar, “ABD’nin temel amacı bu krizle Rusya silah sanayine destek vermek olmayacağına göre, Türkiye’ye yönelik tehditlerinde sonuna kadar gideceği kesin değil” dedi.

F-35'E GÖRE ÜSTÜN ÖZELLİKLERİ VAR

Bu arada konuyu Russia Today’e değerlendiren askeri uzman Aleksey Lenkov, “Türkler Rus Su-35 ve MiG-35 avaş uçaklarına ilgi gösteriyor. Özellikleri itibariyle bu uçaklar Amerikan jetlerinden geri kalmıyor. Aksine pek çok açıdan onların üzerinde ve ötesinde” diye konuştu. (turrus.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ11 Nisan 2019 11:20

    abd yi korku sardı.abd sen beynini israil e emanet eder isen daha çok dost kayıp edersin.keşke rusya dan uçak moturu alabilsek bu daha müthiş olur.zaten f35 ler sürekli arıza yapmaktadır.bence isabetli olur.ulun rusya ya düşman diyoruz.adam ekmeğini yani üstün silahını bizimle paylaşıyor sen bize dostum diyorsun tüm silah satışlarında sorun çıkartıyorsun.senin dostluğunun içine tüküreyim.

  • gnçlk :)211 Nisan 2019 10:52

    su57 ler aldık diyelim, her silah monte olmaz, abd roket ve sistemlerini su 57 ye monte izni vermeye bilir. versede, zaten uyumsuz parçaların uydurulması masraf oluşturcaktır. hangarların, bakım onarımların su57 alt yapısına uyması masraflı olcaktır. rusyadan bol bol silah ve muhımmat alıp, onları kullanıcaz yada eldeki roket ve sistemleri su 57 ye uydurcaz. bir sürü teferruat olacaktır. rusya ile ortak sözleşme yapıp 5 nesil uçak anlaşması yapılabilir. böylece, sıfırdan yenı tasarım uçak alıp üretip gelişime atlaya biliriz. yani tanesi 85-175 milyon usd ye çıkar bu uçakların. rusya ve sistemler ede bağımlı olacağımız unutulmasın. ya üretmeyince hakkaten bu işler çile.rusya daha öncede 5 nesil uçak yaptı parasızlıkdan üretememişti.resi üretime geçemedi.rusya para gelsin diye Türkiye ye silah sistemi satmaya dünden razı gibi görülüyor.  """abd de aslında para kazanan rusyanın, gelişimini engellemek için Türkiye ye rusyadan bişeler alma diyor.." 

  • gnçlk :)111 Nisan 2019 10:47

    su-57 ler tek kişilik. hızlı süratlı, aslında havadan -havaya uçak katili denebilir. bordro bereli gibi salıyorsun gök yüzüne tek tek hedeflerini düşman uçaklarını imha edebiliyor. daha küçük.....f-35 ler ise uçan kale, daha çok personel ve daha büyük uçaklardan.Bunlar komuta merkesi gibi daha çok, askeri savaş ve bombardıman üzerine kurulu, ikiside 5. nesil süper ötesi, f-35ler helikopter gibi inip kalkabiliyor gemilerimize monte olabilir rahatça,helikopter gibi... yani 2 uçakda birbirinden başka aslında, özellikleride. su57 ortağı hindistan maddi olarak, pakistan dostu Türkiye ye satışına onay verir mi ? oda önemli. bide: rusya arge-üretim için paraya ihtiyacı var,

  • Can11 Nisan 2019 09:08

    Su 57 ve mig 35 ler baya iyi uçaklar diye biliyorum. Fiyatları da uygun. Rusya ile güzel anlaşmalar yaparak bu iş rahatlıkla çözülebilir. Amerika dünya ülkeleri ne herkes silahını benden alsın deyip, yoksa ambargo uygularim deyip dünyaya şartlar koşuyor ve baskı uyguluyor. Bu kabul edilebilir şey değil. Müttefik görevini yerine getireceğine zorluk çıkartan, dünya ticaretini zayıflatan ve sadece kendi çıkarları için çalışan bir ülke haline gelmiş. Bu şartlar da Amerika ile anlaşmak yada ticaret yapmak çok zor. Bütün ülkeler Amerika'nın uyguladığı ticari baskıdan ve ekonomi nin bunlardan dolayı yavaşlamasından rahatsız.