E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: Türkiye'ye 5. nesil savaş uçağı üretmesi için yardımcı olabiliriz---

Rusya: Türkiye'ye 5. nesil savaş uçağı üretmesi için yardımcı olabiliriz

Rusya: Türkiye'ye 5. nesil savaş uçağı üretmesi için yardımcı olabiliriz
25 Ağustos 2021 - 17:54 borsagundem.com

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Direktörü Dmitriy Şugayev, Rusya'nın Türkiye'ye 5. nesil savaş uçağı üretmesi için yardımcı olabileceğini ancak bunu kendine zarar vermeden yapacağını söyledi.

Moskova Bölgesi'ndeki Alabino kentinde düzenlenen Armiya 2021 Uluslararası Askeri Teknik Forumu'nda Zvezda televizyonuna demeç veren Şugayev, 5. nesil savaş uçağı yapımı konusunda Türkiye'ye sunulacak olası destek hakkında açıklamalarda bulundu.

Şugayev, bir soru üzerine, "Türkiye'ye imkanımız olan segmentlerde destek sunabiliriz. Elbette bunu ulusal çıkarlarımıza zarar vermeden yapacağız" yanıtını verdi.

Bu aşamada Türk tarafıyla ilgili çalışma grupları düzeyinde istişareler yürütüldüğünü belirten Şugayev, Rusya'nın 'yalnızca kendi tüketimine yönelik' ustalık bilgisine (know-how) sahip olduğunu ve yapılması gereken tek şeyin motor düzenekleri, uçak ekipmanı veya herhangi bir şey de olmak üzere hangi alanda yardım sağlanabileceğine karar verilmesi olduğunu ifade etti.

'Yeni S-400 anlaşmasıyla ilgili müzakereler son aşamada'

Bu arada Şugayev, Türkiye'ye yeni bir parti S-400 hava savunma sistemi tedarik edilmesini öngören anlaşmayla ilgili müzakerelerin son aşamada olduğunu söyledi.

Şugayev, yakın bir tarihte tüm konular üzerinde mutabakat sağlanmasını beklediklerinin altını çizdi.

Rusya: Türkiye ile yeni S-400 anlaşması yakında imzalanacak

 

Rusya, şartlı olarak yaklaşık 1000 Afgan'ı ülkeye kabul edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • osmanlı torunu26 Ağustos 2021 09:23

    Katerina'dan sonra anadoluyu ezikleyen 2. rus Putin. parmağında oynatıyor resmen

  • Yorum26 Ağustos 2021 00:33

    Bize sadece o da şimdilik motor ihtiyacı var motor teknolojisini verirsen su 57 lerin motorlarında kullandığınız motorların teknolojisi gibi yeterli olur

  • BEHLÜL GÖZÜKIRPIK26 Ağustos 2021 00:21

    muhalefet iktidara gelince ne yapacak merak ediyorum vatandaş olarak.hiç kendilerinden bu türlü üretime dair şeyler duymadık.ancak cak cak la günlerini geçiriyorlar.

  • ıtri26 Ağustos 2021 09:24

    hırsız, rüşvetçi, ahlaksız yönetici üretmini durduracaklarmış. bu muhalefet üretimin her türlüsüne karşı.

  • EKRİST25 Ağustos 2021 23:04

    istediğiniz kadar yapın abd nin dostları muhalef iktira şayet getirebilir ise emir verip cumhuriyet dönemindeki gibi hepsinin kapısına yine kilit vurduracağını düşünmekteyim.

  • ıtri26 Ağustos 2021 09:24

    türkiye hala cumhuriyet, cahilciğim

  • TAMİZ KARTALGÖZ25 Ağustos 2021 21:54

    bize uçak yapımımda ingiliz ekipler destek oluyor imiş.ingilizler bizim hiç bir zaman iyiliğimizi istemezler.keşke daha bağımsız çalışsa idik.ama benim bir korkum var.muhalefet partilerinin hepsinin söylemleri hep yapılanları yıkmak üzeri bir tanesinden uçak tank otomobil yapacam duymadım.sanki abd ellerine metni tutuşturmuş iyi şeyleri kökten yıkındı talimatı vermiş gibi hareket etmekteler.Ulu önder ATATÜRK ün otomobil ve uçak yaptığımız fabrikaları chp zihniyeti nasıl fabrikalarını kapattı ise yine abd den emir kapattırır diye korkmaktayız.

  • MUSTAFA25 Ağustos 2021 21:21

    amerikayı kızdırmayınnn

  • mezarci 25 Ağustos 2021 21:06

    faydasi olur,fakat diger taraftanda TC nin yurutmekte oldugu projenin tamamen bagimsiz olarak uretmesi sartiyle.