E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya, Türkiye'den ithalatı tamamen durdurabilir---

Rusya, Türkiye'den ithalatı tamamen durdurabilir

Rusya, Türkiye'den ithalatı tamamen durdurabilir
30 Mart 2016 - 11:54 borsagundem.com

Rusya Federasyonu Federal Veterinerlik ve Bitki Karantina Servisi Başkanı Sergey Dankvert, Türkiye'den her türlü meyve ve sebze ithalatına yasak getirme olasılığını dışlamadıklarını söyledi

Dankvert, "Türkiye'den tüm ürünlerin ithalatına yaptırım uygulamak zorunda kalabliriz. Bu bir ay içinde olabilir" diye konuştu. 

Geçmişte Türk yetkililerin yaşanan anlaşmazlıklarda konuyu müzakere etmek için Rusya'ya geldiklerini, ancak şimdi sadece düzeltici tedbirler alacaklarını ifade eden mektuplar gönderdiklerini belirten Dankvert, "Bu nedenle bazı yaptırımlara başladık ve gelecekteki ihlallere bağlı olarak hareket edeceğiz. Eğer Türk
taraı ile temas kuramazsak veya müzakereler başarısız olur ise sadece kural ihlalinin olduğu ürünlere veya tüm ürünlere karşı yasaklamalar getirebiliriz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Boz30 Mart 2016 22:19

    Meyve sebze üretiminde tarımsal katkı maddeleri, ilaçlar tamamen yasaklanmalı , Üretim tamamen organik olmalı , kimyasal gübreler yerine hayvan gübresi kullanılmalı böyle giderse kimse bizden sebze meyve almaz.Neden geri gönderiyorlar sanıyorsunuz.Hormonlu domatesi alırmı almaz.

  • Zırto30 Mart 2016 20:05

    Bu tuz,bu keçiye ağır gelir. Yürü canım,ense traşını görelim.

  • SPESİFİK30 Mart 2016 18:15

    ÇOKTA ŞEYİMİZDEYDİ :))) BİZDE İÇ PAZARDA TÜKETİME GİDERİZ...