E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: Türkiye'de üretim daha verimli---

Rusya: Türkiye'de üretim daha verimli

Rusya: Türkiye'de üretim daha verimli
02 Mart 2019 - 10:56 borsagundem.com

Eski Maliye Bakanı Kudrin, ''Rusya üretim verimliliği bakımından G7 ülkelerinden 40 yıl geride'' dedi

“Türkiye’de bir çalışanın üretim verimliliği Rusya’dan 1,5 kat fazla.” Bu açıklama Rusya Sayıştay Başkanı Aleksey Kudrin’den geldi. TASS ajansının bildirdiğine göre, eski Maliye Bakanı Kudrin, St.Petersburg Uluslararası Çalışma Forumu’nda yaptığı konuşmada, Rusya’nın üretim verimliliği bakımından G7 ülkelerinden 40 yıl geride, 1980’lerdeki seviyesinde olduğunu belirtti.

Rusya’da bir çalışanın ortalama saatlik emeğinin parasal değerinin 23 dolar olduğunu söyleyen Kudrin, “Bu rakam Türkiye’de 1,5 kat, ABD’de yaklaşık 3 kat fazla” dedi.

Üretim verimliliğinin ekonomik büyümeye etki eden kilit faktörlerden biri olduğunun altını çizen Sayıştay Başkanı, iş gücü kaynaklarının ve yatırımların ekonomik gelişiminin diğer önemli etkenler olduğunu söyledi.

GSMH’nın yılda yüzde 3 artırılması için üç faktörün önemine değinen Kudrin, bunları şöyle sıraladı: “Emekçi kaynakları, yatırımlar ve emek verimliliği. Ekonomi yüzde 3-3,5 geliştirilebilirse, Putin’in Mayıs ayında belirlediği ‘dünyanın en güçlü beş ekonomisinden biri olma’ hedefine ulaşılabilir.”

Kudrin göçmen sayısının azalmasının ilk faktörü (emekçi kaynakları), idari sistemdeki bürokratik tıkanmaların ikinci faktörü (yatırımları) sınırladığına dikkat çekerek, ana meselenin emek üretkenliği olduğunu vurguladı.

Üretim verimliliğinin yapısal önlemlerle artırılması gerektiğini belirten Kudrin, “Teker teker işletmelere yapılan yardımlar çözüm değil ve sistemsel düzenlemeden üç kat daha pahalıya geliyor. Ayrıca verimlilik ayrıcalıklı şirket yaratmakla yükseltilemez” dedi.

Başkan Putin de Rusya’nın en önemli önceliklerden birinin üretim verimliliğini artırmak olduğunu açıklamıştı. Putin ülkedeki iş ortamının iyileştirilmesini ve altyapı ile bilimsel-teknik eleman yetiştirilmesi sorununa öncelik verilmesini istemişti.(Turkrus)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)