E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya Türk domates üreticilerini denetleyecek---

Rusya Türk domates üreticilerini denetleyecek

Rusya Türk domates üreticilerini denetleyecek
24 Aralık 2017 - 22:32 borsagundem.com

Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) uzmanları, Türkiye'deki domates üreticilerini denetleyecek

Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) uzmanlarının bugün domates üreticilerini denetlemek için Türkiye’ye gidecekleri bildirildi. 29 Aralık’a kadar Türkiye’de olacak Rus uzmanların ziyaret sırasında birkaç şirketi denetlemeleri planlanıyor.

Daha önce Rosselhoznadzor Türkiye tarafından Rusya’nın koşullarına uyan domates ihracatçılarının listesini aldıklarını açıkladı. Bu şirketlerden sevkiyatlara denetlemelerin ardından başlanacak.

Hatırlanacağı üzere, 2016 yılında Türkiye’den domates sevkiyatları yasaklandı. 1 Kasım 2017’de bu yasak kaldırıldı ve 10 Kasım’da ilk sevkiyat gerçekleştirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bulut Narlıdere24 Aralık 2017 22:47

    Eğri oturalım doğru konuşalım kardeşim her zaman dürüst olmalıyız.Tarım ürünlerde hormonlardan , kimyasal takviyelerden uzak olmalıyız.Akasi halde tüm ülke olarak kanser olacağız.Domates değil ilaç kokuyor kardeşim ilaç.Gıda da temel kural şudur yemediğin nimeti müşteriye yedirme maalesef bir çok üretici kendi yiyeceği domatesi seranın bir köşesine dikiyor pazarlıyacağı domatesi sera nın geri kalanına dikiyor.Utanmadan pazarlıyorlar çünkü mantık şu anam mı doğurdu:malesef arkadaşlar bu yönden çok kötü bir ülkede yaşıyoruz.Çok üzülüyorum ama böyle olunca güven mi kalır denetçiside gelir zabıtçısı da.