E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya teröristlerle anlaşma imzaladı---

Rusya teröristlerle anlaşma imzaladı

Rusya teröristlerle anlaşma imzaladı
01 Eylül 2020 - 08:48 borsagundem.com

Rusya, terör örgütünün elebaşılarından oluşan bir heyeti ağırladı. Örgütün Suriye’de anayasa yazımına katılmasının yolunu açan anlaşma imzalandı

Suriye'nin kuzeydoğusunu ABD'nin desteği ile işgal eden bölücü terör örgütü PKK/YPG, Rusya'dan da destek alıyor. Uzun süredir terör örgütünü Suriye'deki anayasa yazımı çalışmalarına dahil etmek isteyen Rusya, terör örgütü üyelerinden oluşan bir heyeti ağırladı. Heyetin başkanlığını örgütün sözde siyasi kanadının elebaşı İlham Ahmed yaptı. Heyet, Suriye'nin eski Başbakan Yardımcısı olan ve muhalefette yer almasına rağmen Şam yönetimine yakın bir çizgi izleyen Halkın İradesi Partisi Başkanı Kadri Cemil ile bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma, PKK/YPG'nin anayasa yazım çalışmalarına dolaylı olarak katılımının yolunu açıyor.

ANKARA TEPKİ GÖSTERDİ
Bu gelişme Ankara'nın tepkisini çekti. Dışişleri Bakanlığı, “Terör örgütü unsurlarından oluşan bir grubun Rusya'da resmi makamlar tarafından üst düzeyde kabul edilmesini kaygıyla karşılıyoruz. Rusya'dan Astana formatındaki toplantılarda yapılan taahhütlere uygun hareket etmesini bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir 01 Eylül 2020 13:28

    Hem Cumhurbaşkanımızın hem dış ve iç işleri bakanlarımız olayların gidişatına göre bir planları ve cevapları vardır günü geldiğinde gerekenin yapılacağına inanıyoruz

  • Kamil01 Eylül 2020 13:27

    Bize hem S-400 satsınlar hem de arkamızdan vursunlar. yakında Suriye'den de kovarlar. E hani dosttuk 

  • ...01 Eylül 2020 13:08

    Sayon soylu buyrun. Kimlere tutuklama kararı verilecek vede kimlere gece yarısı gerekli dersini alacak...

  • ilginç01 Eylül 2020 12:56

    İyi biz de daha birkaç gün önce HAMAS liderini ağırladık. Hem de Cumhurbaşkanlığı seviyesinde. Buna ne demeli? Bazılarına göre hamas, terör örgütü. İster kabul et, ister etme.

  • bu dünyadan biri01 Eylül 2020 11:51

    BOP'un Suriye ayağı tamamlanıyor. Esad mecbur bırakıldığı için Kürtlere toprak verdi. İsrail yine karlı çıktı. Türkiye Kuzey Suriyeden tıpış tıpış çıkarılacak. Millet yine uyutuldu.

  • EKRİST01 Eylül 2020 11:38

    RUSYA DA KAHPE BİR DEVLET.BUNLARA İNANMAYIN.ABD İLE RUSYA SURİYE VE HER YERDE ORTAK ÇALIŞMAKTADIRLAR.