E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: Temerrüt yok, para var---

Rusya: Temerrüt yok, para var

Rusya: Temerrüt yok, para var
18 Mayıs 2022 - 15:01 borsagundem.com

Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımları her geçen gün sertleşiyor. ABD'nin Rusya'yı temerrüde düşürecek bir hamle yapacağı iddia edilirken, Rusya'dan yanıt gecikmedi. Rusya Maliye Bakanı, “Temerrüt ilan etmeyeceğiz, paramız var" açıklamasında bulundu.


ABD ve Avrupa'nın Rusya'ya yönelik yaptırımları her geçen gün daha da sertleşiyor. Avrupalı devletler, petrol ambargosunu da içeren yeni yaptırım paketi üzerinde çalışırken; ABD'nin daha radikal bir karar alacağı iddia edildi.

ABD Hazine Bakanlığı'nın Rusya’nın ABD tahvil yatırımcılarına ödemelerini tamamen bloke etmeyi planladığı bildirildi. Bu adımın Rusya'yı temerrüde düşüreceği belirtildi.

Rusya'dan da söz konusu iddiaya ilişkin bir açıklama geldi. Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, tahvil ödemeleri için gerekli paraya sahip olduklarını belirterek, “Temerrüt ilan etmeyeceğiz, paramız var. Eğer Batılı sistemler bize kapalı olursa yabancılara son seçenek olarak rubleyle ödeme yaparız.” dedi.

Siluanov, "Eğer Batılı sistemler bize kapalı olursa yabancılara son seçenek olarak rubleyle ödeme yaparız.” yorumunda bulundu.

Yaptırımlar nedeniyle ABD finans kuruluşları şubat ayından beri Rus tahvillerinde alım satım işlemi gerçekleştiremiyor. Ancak kupon ödemeleri için istisna getirilmişti. Böylece Rusya rezervlerini kullanarak dolar cinsi ödemelerini yapabilmişti.

Biden yönetimi, Rusya'nın tahvil ödemelerini yapmasına imkan sağlayan ve süresi 25 Mayıs'ta dolacak muafiyeti uzatmamayı değerlendiriyor ancak şu ana kadar alınmış bir karar yok.

1917 Ekim Devimi'nden bu yana hiç temerrüde düşmeyen Rusya'nın 40 milyar dolar tutarında uluslararası tahvil ödemesi bulunuyor. Ülke geçen ay temerrüde düşmemek için vadesi gelen ödemelerini yapmaya başlamıştı.

Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakereler askıya alındı

 

Rusya'da enflasyon son 20 yılın zirvesinde

 

Rusya'dan ABD'nin yardım paketine sert tepki: Vekalet savaşı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Natasha18 Mayıs 2022 18:56

    Temerrüte düşmez potinin 3-4 milyon çıtırı var dünyada dolasıp üzümlü kekleri soyup sonra ülkesine canlı dolares ile dönen.

  • VERİ18 Mayıs 2022 15:33

    adamlar savaşta cds  risk primleri bizden düşük...

  • Hehe18 Mayıs 2022 15:30

    Bu bana tanidik geldi yaa birilerindede 128 milyar $ vardi

  • Mucise Reis ;)18 Mayıs 2022 15:17

    Rusya parasına saldırılar yapılıyor, herkes saldırıyor. Rusların parası bizden itibarlı :D nasıl oluyor ? Ruslar savaş yapıyor neden paraları çöp olmuyor ? ...bizde gezide 3 - 5 arası olmayan usd şuan 16 larda... neden peki ? kim saldırdı ?saldıranı görmedik? tbmm kim saldırdı araştırma komisyonu kuralım densede, izin çıkmadı araştırmayalım dediler :D  Allah acısın fakire.. ülke fabrikasını bırak evleri arsaları tarlaları bunlara geldi sıra...