E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya Savunma Bakanı Türkiye'ye geliyor---

Rusya Savunma Bakanı Türkiye'ye geliyor

Rusya Savunma Bakanı Türkiye'ye geliyor
11 Şubat 2019 - 10:09 borsagundem.com

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın davetlisi olarak bugün Ankara’ya gelecek.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşmelerde 
bulunmak üzere bugün Ankara'ya geleceği açıklandı. 

Şoygu-Akar görüşmesinde 14 Şubat'ta Soçi'de yapılacak ve Türkiye-İran-Rusya liderlerinin katılacağı üçlü zirve öncesinde Suriye'deki gelişmelerin yanı sıra İdlib başta olmak üzere bölgedeki son durumun ve sahadaki gelişmelerin ele alınması bekleniyor. 

Rusya ve Türkiye son haftalarda özellikle İdlib'deki çatışmasızlık bölgesindeki duruma ilişkin yoğun müzakereler yürütüyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova geçen hafta Türkiye'nin Suriye'nin İdlib vilayetinde militanlarla mücadele etmek için daha fazla şey yapmasını ve Moskova ile geçen yıl yaptığı anlaşma kapsamında verdiği sözleri tutmasını istediklerini belirtmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise iki hafta önce yaptığı açıklamada Rusların İdlib'deki radikal örgütlere karşı ortak harekat önerisinde bulunduğunu belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.11 Şubat 2019 12:40

    MİLLİ SAVUNMA BAKANIMIZIN GENEL GENERALLERİMİZ ARASINDAN SEÇİLMESİ HÜKÜMETLERİMİZİN GELENEĞİ OLMALI Savunmadan/askeri taktiklerden işletme mezunlarının bilgisi yetersizdir GÖREV/İŞ İŞİN EHLİ OLANA/OLANLAR ARASINDAN BİRİNE TEKLİF EDİLMELİ

  • doğru11 Şubat 2019 16:21

    Sadece ileride istihbarattan üst yetkililerde atanabilir. Bu da doğru bir seçenek olur.