E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları Rusya, petrolün %80'inden fazlasını dost ülkelere satacak---

Rusya, petrolün %80'inden fazlasını dost ülkelere satacak

 Rusya, petrolün %80'inden fazlasını dost ülkelere satacak
13 Şubat 2023 - 13:15 borsagundem.com

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, 2023'te petrolün %80'inden fazlasını dost ülkelere satacaklarını bildirdi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle Moskova'ya yaptırım uygulamayan ülkelere atıfta bulunarak, Rusya'nın 2023'te petrol ihracatının % 80'inden fazlasını dost olarak adlandırdığı bu ülkelere satmayı planladığını açıkladı.

Rusya'nın rafine petrol ürünlerinin % 75'ini de bu ülkelerin alacağını dile getiren Novak, Moskova'nın yeni pazar arayışlarını sürdürdüğünü kaydetti.

Rusya, Batı yaptırımları ve Ukrayna'daki savaşı petrol gelirlerinden finanse etme kabiliyetini sınırlamak için tasarlanmış bir G7 fiyat tavanı darbesini savuşturabilmek için, özellikle Çin ve Hindistan'a indirimli satışları artırdı.

Novak ayrıca, ABD, Kanada ve Norveç'in de dahil olduğu OECD grubundan Batılı ülkelerin stratejik petrol rezervlerini serbest bırakabileceklerini söyleyerek küresel petrol piyasalarındaki belirsizlik konusunda da uyarıda bulundu.

AB'den Rus bankasına yaptırım gelebilir

 

Credit Suisse ne kadar Rus varlığını bloke etti?

 

Rusların altın talebi 5 kat arttı

 

Rusya'dan petrol ihracatında üst sınır önerisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AhmetK13 Şubat 2023 19:07

    Depremde bile ortada yoklar. Yakinda merkezi acd ye tasir koc. Secim sonrasi odaklanilmali. Millete fahis fiyatla benzinden gecir; yatirimckna bile koklatma.. iyice uyanik oldu bunlar