E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya, petrol fiyatına sınır getirilmesi halinde üretimi kısacak---

Rusya, petrol fiyatına sınır getirilmesi halinde üretimi kısacak

Rusya, petrol fiyatına sınır getirilmesi halinde üretimi kısacak
06 Ekim 2022 - 07:59 borsagundem.com

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksander Novak, Batı'nın Rus petrolüne fiyat sınırı uygulaması halinde Rusya'nın bunun negatif etkilerini telafi etmek için petrol üretimini kısabileceğini söyledi.

G7 ülkeleri tarafından kabul edilen tavan fiyat planı, katılımcı ülkeleri, ham ve petrol ürünlerinde henüz belirlenmemiş bir fiyat üst sınırının üzerinde fiyatlandırılan petrol kargolarına yönelik sigorta, finans, komisyonculuk, navigasyon ve diğer hizmetleri reddetmeye çağırıyor.

Rusya'nın 2022 yılında 530 milyon ton ve 2023 yılında 490 milyon ton üreteceğini belirten Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksander Novak şu anda günlük üretimlerini 9,9 milyon varil/gün olduğunu da ifade etti.

Novak, Rusya'nın 70 dolar/varil seviyesinde petrol fiyatı uygun gördüğünü de belirtti.

Novak, "Bu aracın tüm piyasa mekanizmalarını ihlal ettiğine inanıyoruz. Küresel petrol endüstrisi için çok zararlı olabilir. Üretimi (kasıtlı olarak) kesmeye hazır olacağız." dedi.

Konuşmasında AB'nin Rusya'dan doğalgaz ithalatına fiyat sınırı uygulamama kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Novak, Rusya'nın gerektiğinde Kuzey Akım 2 üzerinden Avrupa'ya gaz sağlamaya hazır olduğunu da tekrarladı.

Novak, Kuzey Akım 1 ve 2 boru hatlarının oheratörlerinin, Gazprom'un ve Rusya'nın Kuzey Akım boru hatlarındaki sızıntıların soruşturulmasına dahil olmalarına izin verilmemesinin üzüntü verici olduğunu da vurguladı.

UBS, petrol fiyatlarına ilişkin tahmini açıkladı

 

JP Morgan'dan petrol tahmini

 

Rusya'nın petrol üretiminde artış

 

OPEC+ toplantısından 2 milyon varillik karar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)