E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya petrol arzını ağustosta azaltacak!---

Rusya petrol arzını ağustosta azaltacak!

Rusya petrol arzını ağustosta azaltacak!
01 Ağustos 2023 - 17:33 borsagundem.com

Rusya, küresel petrol piyasasını dengelemek amacıyla petrol ihracatında ağustos ayında gönüllü olarak günlük 500 bin varil azaltma kararı aldı.


Gazetecilere konuşan enerjiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, bu kısıtlama kararının, daha önceki üretimi günde 500 bin varil azaltmak için duyurulan taahhütlere ek olarak alındığını hatırlatırken, petrol arzında kısıtlamaya gitme kararının küresel petrol piyasasındaki dengeyi sağlama çabaları kapsamında alındığının altını çizdi.

Novak, Rus petrol şirketlerinin üretimi mi yoksa ihracatı mı azaltacağına kendilerinin karar vereceğini, ancak genel olarak Rusya’nın görevinin dünya pazarlarına petrol arzını günde 500 bin varil azaltmak olduğunu vurguladı.

Enerji Bakanı Nikolay Shulginov, Rus resmi haber ajansı TASS’a yaptığı açıklamada, ülkesinin temmuz ayında gönüllü yükümlülüklerin bir parçası olarak petrol ihracatı hacmini azaltmaya başladığını ve ağustos ayında tam olarak yerine getirmeyi planladığını söylemişti. (gazetemru)

Rus Ural petrolünün varil fiyatı tavan fiyat sınırını aştı

 

Rus şirketleri gelirlerini yurt dışında tutabilecek

 

Petrolde yatay seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)