E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya paralı askerlerin maaşını ödeyemiyor---

Rusya paralı askerlerin maaşını ödeyemiyor

Rusya paralı askerlerin maaşını ödeyemiyor
18 Nisan 2022 - 08:40 borsagundem.com

Ukrayna’da büyük kayıplar veren Rusya, Suriye’deki paralı askerlerine maaş ödeyemez hale geldi. Rusya’nın desteklediği 5. Kolordu’daki maaşlar 200 dolardan 100 dolara indirildi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkileri Suriye’de daha net olarak görülmeye başlandı. Suriye’de Rusya tarafından desteklenen 5. Kolordu’da maaşlar yarı yarıya düştü. Bazı bölgelerde de Rus askerleri ve Wagner’i çekilmeye başladı. Ruslardan boşalan alana ise İran milisleri yerleşiyor. Ukrayna ile başlayan krizin ardından Suriye’den kendi askerlerini ve Wagner gruplarını çekmeye başlayan Rusya’dan yeni bir adım daha geldi.

Rusya, Suriye’de yerel unsurlardan kurduğu ve finanse ettiği 5. Kolordu’da gönüllülerin maaşlarını yüzde 50 azalttı. Kolordu komutanları herhangi bir gerekçe göstermeden aylık maaşların 200 dolardan 100 dolara düşürüldüğünü bildirdi. Yerel kaynaklar maaşları yetersiz gören gönüllülerin ordudan ayrıldığını bildirdi. 2016 yılında kurulan ve yaklaşık 20 bin kişiden oluşan grubun gücünü önemli oranda yitirebileceği belirtiliyor.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Rusya’nın mart ayında 5. Kolordu’daki bazı grupları savaşmak için Ukrayna’na götürmek istediğini, ancak milislerin bu teklifi kabul etmediği vurgulandı. Yerel kaynaklar, Rusya’nın maaşlarda indirime giderek milisleri savaşa zorladığını ifade ediyor. 5. Kolordu, ağırlıklı olarak Deraa, Deyrizor ve İdlib’te faaliyet gösteriyor.

Diğer yandan Rus askerleri ve kiralık ordu Wagner’in Suriye’de sahadan çekilmeleri de devam ediyor. Humus’ta bulunan Rus güçleri eyaletin doğusunu tamamen boşalttı. Rus polis ve Wagner askerlerinin 48 saat içerisinde teçhizat ve araçları ile birlikte helikopterin koruması altında bölgeden çekildiği belirtildi. Rus güçlerinin boşalttığı alanlara ise İran destekli milis kuvvetler yerleştiriliyor. Ukrayna-Rusya savaşının başlamasından bu yana İran’ın Suriye’deki etki alanını genişlettiği belirtiliyor.

60 Rus askeri geri döndü: Korkaklar!

 

Washington Post analiz etti: Rus askerleri komutanlarına saldırıyor!

 

Ukrayna: Rusya'nın asker kaybı 16 bini geçti

 

Rus askeri para karşılığında tankını Ukrayna'ya teslim etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fatih18 Nisan 2022 11:42

    Daha kötü olsun alçaklar. Gececik 33 askerimizi şehit ettiler yok yere Suriyede. Bu yaptıkları alçaklıkları umarım Ukraynada acısı çıkar. Ukrayna onlara mezar olur. Putin denen alçak diktatör bozuntusu köpek.

  • Bik18 Nisan 2022 09:15

    Paralı askerler ya da kiralık katiller ucuza çalışıyorlar.

  • VERİ18 Nisan 2022 08:55

    bizim askerler suriyede 20.000 tl nin üzerinde maaş alıyor,libyada dolar üzerinden maaş alıyor hemde  burdaki maaşını alıyor ortalama 50.000...