E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya neden AB ve NATO'ya giremiyor---

Rusya neden AB ve NATO'ya giremiyor

Rusya neden AB ve NATO'ya giremiyor
03 Ağustos 2020 - 14:20 borsagundem.com

Rusya'nın önde gelen gazetecilerinden Vladimir Pozner, Moskova'nın NATO'ya neden kabul edilmediğini açıkladı.

Alman vekil Christian Schmidt'in Rusya'nın NATO üyeliğinin yeniden görüşülmesi önerisini değerlendiren Rusya'nın önde gelen gazetecilerinden Vladimir Pozner, Moskova'nın NATO'ya neden kabul edilmediğini açıkladı.

Almanya'da koalisyon ortaklarından Birlik Partileri'nin (CDU/CSU) vekili Schmidt, 90'larda ciddi şekilde tartışılan Rusya'nın NATO üyeliğinin yeniden görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Schmidt, "30 yıldır bir dizi siyasi görevde bulundum. Yanılmıyorsam, eski Moskova Belediye Başkanı Yuriy Lujkov, Rusya'nın NATO'ya katılımını hiçbir zaman ihtimal dışında tutmadı. O zaman bu ciddi şekilde ele alındı ve NATO-Rusya Konseyi Kuruluş Senedi imzalandı. Tüm bunlar yeniden istişare edilmeli" dedi.

Trump'tan Çinli şirkete TikTok'u satması için 45 gün süre

Schmidt'in sözlerini değerlendiren Vladimir Pozner, eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin ve mevcut lider Vladimir Putin'in Rusya'nın AB ve NATO'ya üyeliğini desteklediğini anımsattı.

Pozner, Rusya'nın bu oluşumlara ABD ve bir dizi Avrupa ülkesinin karşı çıkması nedeniyle katılamadığını ifade etti.

Bugün Rusya'nın söz konusu iki oluşumun içinde yer almak istemediğini vurgulayan Pozner, ABD ve Avrupalı ülkelerin bu konudaki tutumunda da değişiklik olmadığının altını çizdi.

Rus gazeteci, Rusya ile Batı'nın yakınlaşmasının faydalı olacağını ancak bugün itibarıyla bunun gerçekçi olmadığını ekledi.

Pozner, Rusya, ABD ve Fransa vatandaşlığına sahip. 1991-1997 yıllarında ABD'de yaşayan ve CNBC televizyonunda görev yapan Pozner, daha sonra Rusya'ya yerleşti.

ABD'li petrol şirketi terör örgütü SDG ile anlaştı

Dışişleri'nden ABD'ye SDG tepkisi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SERHAT KARA30 Ekim 2020 12:12

    pakistan azerbaycan katar başka dostumuz yok zaten pakistan arkamızda olmasa ve elinde nükleer güç olmasa bizede girerlerdi ondan korkularından geri planda duruyor herkes

  • asfddffd20 Nisan 2021 13:31

    abd yanında pakistan kim nükleer gücü varmış rusya atamadı abd ye pakistanmı atacak ülkede petrol olsatdı bakayım biz ne halde olurduk dua edin ülkede petrol doğalgaz yok

  • Arif İsmayılov27 Eylül 2020 08:29

    Ruslar NATOya girmezler amma  ABye girmek isterler neden ondan dikbas halg 8-) 

  • süleyman şah20 Eylül 2020 18:12

    aynı sebeblerle türkiye'yi de ab'ye almıyorlar...türkiye'yi yönetenler de anlamış olmalı ve bu yüzden rusya fed.ile avrasya birliği oluşturulması gereğini düşünüyorlar ve çok da taraftara sahip...

  • kenan27 Ağustos 2020 23:12

    tek dost ülke kalmamış doğruluk değil çıkar politikası izlenmeliydi şimdi tek başına kalan bir ülke olduk

  • KASIM YANTIR03 Ağustos 2020 22:52

    rusya nato ya girer ise bunların sömürge sistemi son bulur.bunların aslın da hiç bir birinden farkları yoktur.hepsi aynı .bir birleri ile savaşır görünürler aslında hiç savaşmazlar.suriye de görmedinizmi.bir abd çekiliyor hemen aynı yere rusya geçiyor ve rusya  çekiliyor savaşmadan hemen arkasından abd askerleri yerleşiyor.olan garibanlara oluyor.yıllarca bunlar ekonomizi çökertip  binlerce vatandaşımızı şehit eden bunların hepsi.o yüzden her alanda güçlü olacaksın.hatta nükleer bombalar dahi üreteceksin yoksa hher türlü sıkıntıya her zaman maruz kalırsın.

  • Hasan Ok03 Ağustos 2020 20:06

    Tehdit unsuru olmazsa NATO nun anlamı kalmaz. Silah endüstrisi çöker. Rusyanın Natoya katılması için  ancak Uzaylı  saldırısı  vs gibi bir olay olması gerekir. 

  • Mehmet03 Ağustos 2020 19:08

    Halkları kandırmak için mutlaka bi ÖCÜ lazım. Trilyon dolarlık silah üretimi noolacak. . Üretimi kismalari gerekir.. Vesaire vesaire.. umrumda değil ne Uganda ne de zaire. (Kafiye nasıl)

  • köfteci03 Ağustos 2020 17:35

    rusya natoya girerse natonun anlamı kalmaz

  • EKRİST03 Ağustos 2020 15:50

    bence hiç gerek yok ki dünya nın her tarafı bunların.bir takım oluşumlar olacak ki.bir birlerinin zıttı gibi görünsünler.aslından bunların hepsi aynı ülkeler.bir birlerinin ayaklarına hiç bir zaman basmazlar.

  • FİNANSŞÖR03 Ağustos 2020 14:25

    Rusya nın nato ya girmesine ne gerek var.bunların hepsi oyun.rusya abd çin ingiltere fransa  bunlar hiç bir zaman bir birleri ile savaşmazlar.hepsininde amaçları ve doktirinleri aynı.bunlar dünya yı parsel parsel bölüşüp kaynaklarını sömürürler ve yalandan da bir birleri ile savaşır veya didişir gibi lanse ederler fakat hiç bir zaman bunlar savaşmazlar.küçük devletleri savaştırırlar operesyonlar yaparlar.sömürde sömürler.