E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya Merkez Bankası’ndan borsalara kripto uyarısı---

Rusya Merkez Bankası’ndan borsalara kripto uyarısı

Rusya Merkez Bankası’ndan borsalara kripto uyarısı
26 Temmuz 2021 - 11:42 borsagundem.com

Rusya Merkez Bankası borsalara kripto para ile ilişkili olan yerli ve yabancı şirketlerin listelenmesiyle ilgili uyarıda bulundu.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Rusya Merkez Bankası borsalara yaptığı uyarıda kripto paralarla ilişkisi bulunan yerli ve yabancı şirketlerin listelenmesinin önlenmesini istedi. Merkez bankasından yapılan açıklamada bir şirketin kripto paralarla ilişkisi bulunmasının borsalarda yer alması için engel teşkil etmesi gerektiği söylendi.

Fintech Futures’ın haberine göre kripto paralarla ilişki kapsamında, Rusya dışında bulunan dijital finansal varlıklar, kripto endeksler ve türev araçları da yer alıyor. Uyarının arka planındaki düşünce dijital varlıkların doğasında bulunan volatiliteye odaklanıyor. Ancak aynı zamanda kripto para teknolojisi ve düzenlemelerden doğan riskler de göz önünde bulunduruluyor.

Merkez bankası dijital paraları (CBDC) ya da Rusya’da piyasaya sürülen onaylı dijital varlıklar ise uyarı kapsamında yer almıyor. Açıklamada, “bu tür varlıklarla ilişkili finansal araçların satın alımı, yeterli deneyim ve bilgi sahibi olmayan insanlar için kayıp riskini artırıyor” dendi.

Rusya Merkez Bankası’ndan yapılan açıklama ise mayıs ayında kripto para hizmeti sunan şirketlere getirilen yasaklarla Bitcoin fiyatlarının düşüşe geçmesini tetikleyen Çin’in baskılarının ardından geldi. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Çin şirketlerin müşterilerine kripto paralarla ilişkili herhangi bir hizmet ya da ürün sunmasını yasakladı. Şirketler aynı zamanda kripto para alanında birikim ya da fon hizmetleri de sunamıyor.

Ülkenin düzenleyicileri aynı zamanda yatırımcıları spekülatif kripto para işlemlerine karşı da uyardı.

Binance'den parite yasağı

 

Avrupa’da yeni bir borsa kuruldu

 

Kripto paralarda yükseliş trendi başladı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)