E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya Maliye Bakanlığı'ndan altına yatırım çağrısı---

Rusya Maliye Bakanlığı'ndan altına yatırım çağrısı

Rusya Maliye Bakanlığı'ndan altına yatırım çağrısı
03 Aralık 2022 - 16:48 borsagundem.com

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Moiseev, ülkede altına uygulanan katma değer vergisinin kalkmasıyla birlikte altın alımı taleplerinde 10 kat artış yaşandığını belirtirken, yatırımcılara riskli görünen dolar yerine altın almayı tavsiye etti

Rusya Federal Meclisi'nin üst merci olan Federasyon Konseyi’nde düzenlenen yıllık mali toplantıda konuşan Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseev, devletin altın alımlarında vergi muafiyeti gibi yeniliklerinin bireysel altın satın alımlarında 10 katlık artışa yol açtığını söylerken, “Altın, yüz binlerce doları bankalarda tutan vatandaş için en iyi alternatif. Mevduatlarda büyük risk taşıyan doların yerini almalıdır” diye konuştu.

9 Mart 2022’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede külçe altın satın alımlarında daha önce yüzde 20 olarak uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarını sıfırlayan yasayı imzaladı.

Mart ayı başında konuşan Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, daha önce Duma milletvekillerinin altın satışlarında KDV’nin indirilmesi teklifini desteklediğini belirtmiş, bireysel altın yatırımlarının istikrarsız jeopolitik durumda dolara göre ideal bir alternatif olarak değerlendirmişti.

Rusya’da meclisin alt kanadı Devlet Duması milletvekillerinin bireysel altın alımlarında KDV’yi kaldırma girişimini desteklediğini söyleyen Siluanov, “Bugün bir bankada satın alınan altından alınan KDV oranı yüzde 20. Bu yüksek oranlar altınla yapılan işlemleri vatandaşlar için kârsız hale getiriyor” diye konuşmuştu. (GazetemRu)

Yaptırımlar sonrası Rus petrolü alıcı bulamayabilir

Beyaz Saray'dan AB'nin Rus gazına tavan fiyat uygulamasına destek

Hindistan, Rusya'dan petrol almayı sürdürecek

Her 4 Rus'tan üçü Ukrayna'dan çekilme taraftarı

Rusya'da konut üretimi artarken talep daralıyor

Rusya'da enflasyon geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.03 Aralık 2022 23:09

    1-ALTIN'A YATIRIM MI DAHA KÂRLI 2-ALTIN ÜRETEN ŞİRKETİN HİSSESİNİ ALMAK DAHA KARLI ? BENCE ALTIN ÜRETEN ŞİRKETİN HİSSESİNİ ALMAK DAHA KÂRLI