E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarRusya kripto paraları yasaklayabilir---

Rusya kripto paraları yasaklayabilir

Rusya kripto paraları yasaklayabilir
20 Ocak 2022 - 15:15 borsagundem.com

Rusya Merkez Bankası kriptoparaların ve kriptopara madenciliğinin yasaklanmasını önerdi.

Rusya Merkez Bankası, Rusya sınırları içinde kripto para kullanımının ve kripto para madenciliğinin yasaklanmasını istedi. Banka, kritoparaların finansal istikrarı, vatandaşların refahını ve para politikasının bağımsızlığını tehdit ettiğini savundu.

Rusya MB bugün yayınladığı raporda, kripto paralarda hızlı büyümeyi  esas olarak spekülatif talebin belirlediğini ve kripto paralardaki bu spekülatif hareketin bir finansal piramit (saadet zinciri) karakteristiği taşıdığını savundu. kripto para piyasasında balonlar oluşabileceğini ifade eden Rusya MB, bu durumun finansal istikrarı ve vatandaşları tehlikeye sokabileceğini öne sürdü.

Finansal kuruluşların kripto paralar ile herhangi bir işlem yapmalarının engellenmesini öneren Rusya MB, geleneksel paralar ile kripto para alım veya satım amaçlı işlemlerin engellenmesine yonetlik mekanizmalar geliştirimmesini istedi.

Rusların aktif kripto para kullanıcıları olduğunu belirten Rusya MB, kripto paralarda yapılan yıllık işlemm hacminin 5 milyar dolar civarında olduğunu da vurguladı. 

Rusya hali hazırda, bitcoin madenciliğinde ABD ve Kazakistan'ın ardından dünyanın en büyük oyuncusu.

Bitcoin fiyatında keskin hareket bekleniyor

 

Savaş başlıyor mu? Rusya'dan 'kuşatma' hamlesi!

 

Kripto borsaları SEC tarafından daha fazla incelenecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)