E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya, Kazakistan’a 150 bin doz aşı hibe etti---

Rusya, Kazakistan’a 150 bin doz aşı hibe etti

Rusya, Kazakistan’a 150 bin doz aşı hibe etti
11 Ocak 2022 - 12:57 borsagundem.com

Rusya, halkın yeniden aşılanmasında kullanılması için Kazakistan’a 150 bin adet tek dozluk Sputnik Light aşısını karşılıksız olarak gönderdi.

Karaganda İlaç Fabrikası’ndan yapılan açıklamada, “Vatandaşların aşılanması için Gamaleya Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen 150 bin adet tek dozluk koronavirüs aşısı Kazakistan’a karşılıksız olarak verildi” ifadeleri kullanıldı.

Aşının sevkiyatının gerçekleştirildiği, 20 Ocak’a kadar başkent Nursultan’daki ilaç deposuna gönderileceği ve Kazakistan halkının en yakın zamanda Sputnik Light aşısı ile takviye aşılarını yaptırabileceği aktarıldı.

Açıklamada, “Kazakistan ile Rusya arasındaki ilaç pazarındaki uzun yıllara dayalı verimli komşuluk ilişkilerinin yanı sıra, ülkemizdeki sosyo ekonomik durum üzerinde ciddi etki yaratan son günlerdeki trajik olaylar göz önünde bulundurularak Karaganda İlaç Fabrikası hissedarları tarafından koronavirüsün yayılmasıyla mücadelede destek sunma kararı alındı” ifadeleri kullanıldı.

Karaganda İlaç Fabrikası geçen yıl şubat ayında iki bileşenli Sputnik V aşısını üretmeye başlamıştı.(REUTERS)

Kazakistan’daki gözaltılar 10 bine yaklaştı

 

Kazakistan’ın yeni başbakanı Alihan Smailov

 

KGAÖ askerleri Kazakistan'dan çekilecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)