E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya, İran'ın S-300 füzelerini imha etti---

Rusya, İran'ın S-300 füzelerini imha etti

Rusya, İran'ın S-300 füzelerini imha etti
29 Ağustos 2013 - 15:22 borsagundem.com

Rusya, İran’a sevkiyatı iptal ettiği S-300 füze savunma sistemlerini parçalayarak diğer üretimler için kullandı.

MAKS-2013 uluslararası havacılık fuarında konuşan Rus silah şirketi Almaz-Antey Genel Direktörü Vladislav Menşçikov, “İran’a gönderilmesi planlanan S-300’ler şu an yok. Biz tüm bunları parçaladık. Bizim her ürünümüz müşteriye özel üretilir. Bunlar bir başkası için aynıyla kullanılamaz. Bu açıklamalarıma güvenebilirsiniz” dedi.
Farklı ekipmanlar ve farklı software yapıları olduğunu belirten Rus yetkili, “Maalesef başka tercihimiz olmadı. İran’a verilecek sistemleri parçaladık” ifadelerini kullandı.
ANLAŞMA 2007'DE İMZALANMIŞTI
Rusya ve İran arasında S-300 füze savunmalarının satışı ile ilgili anlaşma 2007’de imzalanmıştı. Anlaşmaya göre, Rusya'nın Tahran’a 800 milyon dolar karşılığında 5 adet S-300 PMU-1 füze savunma sistemi teslim etmesi gerekiyordu.
Haziran 2010’da BM Güvenlik Konseyi’nin İran’a yönelik dördüncü yaptırım paketi çerçevesinde Rusya sevkiyatı iptal etti.
ABD ve İsrail’den gelen tepkileri dikkate alan Rusya lideri Dmitri Medvedev, 22 Eylül 2010’da BM kararını onayladı ve 7 Kasım’da da İran’a yönelik S-300 sistemlerinin satışı iptal edildi.
İran, Rus silah ihraç şirketi Rosoboronexport aleyhine anlaşmayı yerine getirmediği gerekçesi ile Cenevre’de 4 milyar dolarlık dava açtı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • urfalılar29 Ağustos 2013 15:50

    sallayın özel üretim olmaz hepsı aynıdır tıpkı arabadakı gıbı özel ısıl işlem ve şifre verılır teflon tavalar gıbıdır üretım aynıdır şifre sistemı degişir