E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya ile Ukrayna arasındaki gerilim tırmanıyor---

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim tırmanıyor

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim tırmanıyor
04 Nisan 2021 - 19:24 borsagundem.com

Rusya ile Ukrayna arasında Donbas gerilimi yükselmeye devam ediyor. Askeri hareketliliğin devam ettiği sınır bölgesi için iki ülkeden de dikkat çeken adımlar geldi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor! Sınır bölgesinde karşılıklı askeri hareketlilik sonrası iki taraftan da yeni adımlar geldi.

RUSYA'DAN YENİ ADIM

İngiliz medyasının ulaştığı videoda Rus tarafının sınır bölgesine yeni sevkiyatlar yaptığı anlar yer aldı. Söz konusu videoda Rusya'nın bölgeye onlarca tank ve zırhlı araç gönderdiği görülüyor.

Bu görüntülerin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra Ukrayna cephesinden de benzer bir adım geldi.

UKRAYNA T-72'LERİ GÖNDERDİ

Ukrayna hükümeti sınıra onlarca tank sevkiyatı yaptı. Ortaya çıkan görüntülerde Ukrayna tarafının tren yolu ile sınıra onlarca T-72 tankı gönderdiği görüldü.

"DÜNYA SAVAŞINA DÖNÜŞME POTANSİYELİ VAR"

İngiliz The Sun gazetesine konuşan Rus askeri uzmanı Pavel Felgenhauer, sınırdaki artan tansiyonun bir Avrupa savaşına dönüşebileceğini belirtti.

Felgenhauer iki tarafın attığı aımlar sonrası "Bu krizin bir dünya savaşına dönüşme potansiyeli bile var" dedi.

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta Ukrayna Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Rus Silahlı Kuvvetlerinin askeri tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına birlik sevkiyatı yaptıklarını belirtmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya'nın kendi toprakları içerisinde silahlı kuvvetlerini kendi takdirine bağlı olarak hareket ettirdiğini ve bunun hiç kimse için tehdit içermediğini ifade etmişti.

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana 13 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği çatışmalar devam ediyor.

ABD'de korona ölümleri 554 bin 779'a yükseldi

Virüsü dünyaya yayan Çin, ‘bayram’ ediyor

Akşener’den bildiri açıklaması: Bu bir zevzekliktir

Kılıçdaroğlu: Halkımızın tek gerçek gündemi sofrasıdır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dalyan04 Nisan 2021 23:15

    Bu soytarilara en agir ceza verilmeli...sadece emekli kesengine muhtac olmali.. bunlarin arkasindaki gucler arastirilmali..sn devlet bahceli..bosa konusmaz..noktasi virgulune kadar dikkat eden bir devlet adamidir..tecrubesi..dikkata alinmalidir

  • &&&& ^^^^ &&&&04 Nisan 2021 22:39

    Bizi alakadar etmez yiyin bir birinizi.yıllarca hep müslümanları hepside katledip durmuştur.RTE umarın yine akıllı politika izler nato falan da hikaye bizleri bu savaşa bulaştırmayacağını düşünmekteyim.