E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya ile Suudi Arabistan arasında dev anlaşma---

Rusya ile Suudi Arabistan arasında dev anlaşma

Rusya ile Suudi Arabistan arasında dev anlaşma
12 Temmuz 2017 - 23:18 borsagundem.com

Rusya'nın, Suudi Arabistan'a 3,5 milyar dolarlık silah satışı için ön anlaşma sağlandığı bildirildi

Rus savunma sanayi şirketi Rostech Genel Müdürü Sergey Çemezov, Rusya ve Suudi Arabistan'ın yaptığı görüşmeler sonucunda iki ülke arasında silah satışına ilişkin toplam 3,5 milyar dolar tutarında bir ön anlaşma imzalandığını açıkladı.

Rus basınında yer alan habere göre Çemezov, tarafların arasındaki görüşmelerde yeni tura girildiğini belirtti. İki ülke arasında 5 yıl önce toplam 20 milyar dolarlık ön anlaşmaların imzalandığını, ancak bunun ötesinde gidilmediğini hatırlatan Rus yetkili, şimdiki görüşmelerdeyse Suudi Arabistan temsilcilerinin Rusya’dan teknoloji talep ettiklerini ve ülkelerinde üretim oluşturma şartı koyduklarını aktardı.

Rostech yetkililerinin şimdi Suudi Arabistan’a somut bir teklif hazırladıklarını belirten Çemezov, teklifin o ülkede Kalaşnikof silah fabrikasının kurulmasını içerebileceğini kaydetti.

ABD İLE SUUDİ ARABİSTAN 110 MİLYARLIK ANLAŞMA YAPMIŞLARDI

Trump, ABD Başkanı olarak ilk yurtdışı seyahatini Suudi Arabistan’a yapmıştı. Obama döneminde İran nedeniyle yaşadıkları sorunların ardından Suudiler, Trump’a çok özel bir karşılamada bulunurken ziyarete 110 milyar dolarlık silah anlaşması damgasını vurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)