E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiRusya ile Karadeniz'de yine 'gemi krizi' iddiası---

Rusya ile Karadeniz'de yine 'gemi krizi' iddiası

Rusya ile Karadeniz'de yine 'gemi krizi' iddiası
14 Aralık 2015 - 12:46 borsagundem.com

Karadeniz'de Türk bandıralı ticari bir geminin Rusya sınır muhafız botları tarafından engellendiği iddia edildi

Rusya’nın Türkiye’ye yönelik asabi tavrı Ege’deki balıkçı teknesi olayı ardından Karadeniz’e de taşındı. Kırım enerji şirketi Chernomorneftegaz'ın gemisinin Karadeniz’deki ilerleyişinin Türk bandıralı ticari bir gemi tarafından aksatıldığı iddia edildi.

Rusya sınır muhafız botlarının bu sabah Türk ticari gemisinin yolunu keserek yön değiştirmeye zorladıkları bildirildi. 

Rus Sahil Güvenlik yetkillieri, olayın Ukrayna’nın Odessa şehri açıklarında uluslararası sularda meydana geldiğini duyurdu.Açıklamada, kimliği belirlenemeyen, ancak Türk bandıralı  ticari bir geminin “Çernomorneftegaz” şirketine ait sondaj platformunun nakli sırasında konvoyun yolunu kesmeye çalıştığı öne sürüldü.

"Türk gemisi, Rus konvoyuna tehlikeli mesafeye yaklaştığı için Federal Güvenlik Servisi botu ve Karadeniz Donanmasına bağlı gemi tarafından yön değiştirmeye zorlandı. Ardından platformun Kırım açıklarına çekilmesi işlemine devam edildi” dendi.  Rus tarafından yapılan açıklamada ayrıca ateş açılmadığı da belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorum farkı29 Aralık 2015 16:03

    Rusya bizi hedef göstererek Ukranya, Suriye operasyonlarını saklamaya çalışıyor. Bu oyunu bozmalıyız. Bizde siyasi anlamda agresif tutumla her platformda ve rusyanın gerçek yüzünü batıyıda yanımıza alarak göstermeliyiz.

  • Diplomat14 Aralık 2015 13:41

    Rusya bilerek , dünya kamuoyuna Türkiye 'nin saldırgan bir tutum içerisinde olduğu imajını vermeye çalışıyor . Bu oyunu bozmak zorundayız . Tahriklere kapılmamamız ve soğuk kanlı davranmamız gerekiyor.