E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya hipersonik füze üretiminde hız kesmiyor---

Rusya hipersonik füze üretiminde hız kesmiyor

Rusya hipersonik füze üretiminde hız kesmiyor
19 Şubat 2023 - 19:10 borsagundem.com

Rusya'da savunma sanayi kuruluşlarını yöneten Chemezov, hipersonik füze sistemleri üretiminin artırıldığını söyledi.

Rusya devletine bağlı savunma sanayi kuruluşlarını yöneten Rostech’in başkanı Sergey Chemezov, kurumun kinjal hipersonik füze sistemleri üretimini büyük ölçüde artırdığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığına bağlı TV kanalı Zvezda TV’ye demeç veren Chemezov, kinjal füze üretiminin uzun zaman önce seri üretime geçtiğini hatırlatırken, “ Ancak başlangıçta böyle miktarda üretime ihtiyaç duymadık. Şimdi ise kinjal üretimini önemli ölçüde artırdık” diye konuştu.

Chemezov, Rostech’in Savunma Bakanlığı için çok sayıda ürün ürettiğini kaydederken, askeri ürünlerin üretim hacminin halihazırda bazı ürünler için 50 kattan fazla arttığının altını çizdi.

Chemezov, üretim hacimlerinde en büyük artışın öncelikle mühimmatla ilgili olduğuna dikkat çekti.

Gazetemru'nun haberine göre, kinjal hipersonik füzelerinin nükleer ve konvansiyonel savaş başlıklarını iki bin kilometreye kadar ulaştırma kapasitesine sahip olduğu biliniyor.

Uzmanlar, kinjal’ların mevcut tüm hava ve füze savunma sistemlerinin üstesinden gelebileceğini söylüyor.

Yaz aylarında konuşan Rus Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, askeri operasyon sürecinden Ukrayna’nın sahip olduğu hava savunma sistemlerinin kinjal (Hançer) hipersonik füzelerine karşı savunmasız olduğunu kanıtladığını söylemişti.

Macron'dan garip açıklama: Rusya yenilsin ama ezilmesin

Rusya'dan nükleer caydırıcılık tatbikatı

 

Rusya'dan füze saldırılarına karşı S-300 testi

 

Rusya'dan füze hamlesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Şubat 2023 21:19

    Rusya teknolojık üstünlük ve elindeki güçlü silahların tehdit oluşturması için bu tarz programlara ağırlık veriyor. Ukrayna savaşında kötü bir anında tehdit üretebilecek sistemler gerekli bunu biliyor. ..ör: yunanistanın hava gücü ve trakyadaki kara gücünü kesen abd üsleri olması ve deniz gücü güçlendirmeis karşısında Tc nin uzun menzilli roket sistemlerini aktif etmesi.

  • AHMET ÖZÇELİK19 Şubat 2023 20:52

    Bencede artırsın abd yoksa rusya çökecek......