E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya "hasım ülkeler" listesine 5 ülkeyi daha ekledi---

Rusya "hasım ülkeler" listesine 5 ülkeyi daha ekledi

Rusya hasım ülkeler listesine 5 ülkeyi daha ekledi
22 Temmuz 2022 - 21:00 borsagundem.com

Rusya, kendisine karşıt politikalar yürüten ülkeler için oluşturduğu "hasım ülkeler" listesine Danimarka, Yunanistan, Slovenya, Hırvatistan ve Slovakya'yı da dahil etti

Rusya aleyhinde politikalar yürüten ülkelere karşı oluşturulan "hasım ülkeler" listesi Rus hükümeti tarafından genişletilmeye devam ediliyor. Rus hükümeti basın servisi tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "hasım ülkeler" listesine yeni ülkelerin eklendiği duyuruldu.

Açıklamada, "Hükümet, yurt dışındaki Rus konsolosluk ve diplomatik misyonlarına dostça olmayan eylemlerde bulunan yabancı devletlerin listesini güncelledi. Listeye Yunanistan, Slovenya, Slovakya, Hırvatistan ve Danimarka ilave edildi" denildi.

PERSONEL SINIRLAMASI GETİRİLDİ

Açıklamanın devamında listeye alınan ülkelerin diplomatik temsilciliklerde görev yapacak personel sayısına sınırlama getirildiği vurgulanarak, "Böylece yeni kararnameye göre Yunanistan'a 34, Danimarka'ya 20, Slovakya'ya 16 kişilik sınır getirildi" ifadelerine yer verildi. Slovenya ve Hırvatistan'ın ise temsilciliklerinde hiç personel bulunduramayacağının altı çizildi.

2021 NİSAN'DA İMZALANMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz yılın nisan ayında "hasım ülkeler" kararnamesini imzalamıştı. Rusya tarafından oluşturulan "hasım ülkeler" listesine ilk olarak geçtiğimiz yılın mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Çekya eklenmişti.

Rusya'nın daha önce açıkladığı hasım ülkeler şöyle:

Avrupa Birliği ülkeleri, Avustralya, Arnavutluk, Andorra, Birleşik Krallık, İzlanda, Kanada, Lihtenştayn, Mikronezya, Monako, Yeni Zelanda, Norveç, Güney Kore, San Marino, Kuzey Makedonya, Singapur, Amerika Birleşik Devletleri, Tayvan, Ukrayna, Karadağ, İsviçre ve Japonya.

Rusya faizi savaş öncesi seviyenin altına çekti

 

İstihbarat Başkanı Moore: Rusya, elindekileri tüketti

 

Rusya, İsrail Yahudi Ajansı temsilciliğinin tasfiyesini talep etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ23 Temmuz 2022 16:47

    Rusya ile ortak hareket edip yunanistan ın en büyük ekonomik geliri olan ticari gemilerini karadeniz birlik yapıp koymayalım.ekonomilerini  çökertelim.

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN23 Temmuz 2022 16:45

    Putin ve rusya yı da hiç sevmem fakat bu kararları beni mutlu etmiştir.

  • baran23 Temmuz 2022 11:33

    İran artık aklını başına alıp böyle dangalak molla siyasetini bırakmalı ve samimi olmalı. Yoksa Amerika nın  Türkiye den istediklerini yapsaydık  İran diye bir şey kalmazdı.  Buna rağmen bu ahmak Mollalar akıllanmıyorlar.  Hala Mezhepçilik siperlerine atlıyorlar.  Ha bir de İsrail var.  Eğer Türkiye İsrail e müsaade etse sizi kuzu çevirme yapar. Fakat heyhat yine akıllanmıyor bu ahmak Molla yobazları.  Eğer Türkiye nin yanında yer almazsanız İran zaten devlet olmaktan çıkar.  Sonuç olarak  Türkiye Rusya İran birlik olmalı hem bölge hem de Dünya barışı için.  Bu saatten sonra Nato nun girdiği yerden hayır gelmez herhangi bir ülke en az 3 parçaya bölünür.  Etkisiz yetkisiz kuyruk sallayan Kraliçenin Fino köpeklerine dönerler tıpkı 6 lı ganyan masası gibi. İşte bu yüzden ne pahasına olursa olsun yoz siyaset yapmaya devam ediyorlar.  

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ23 Temmuz 2022 11:26

    BİR GÜN YÜCE ALLAH YUNANİSTAN DAN DA İNTİKAMIMIZI ALACAKTIR.HEMDE BİZLERİ SAVAŞTIRMADAN.

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN23 Temmuz 2022 10:38

    Bence rusya ilk savaşta yunanistan ortadan kaldırmalı.