E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya geri adım atmıyor---

Rusya geri adım atmıyor

Rusya geri adım atmıyor
03 Şubat 2016 - 13:45 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye'de kazanana kadar bombalama yapacaklarını söyledi

Umman'da konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye'deki hava saldırılarına son vermek için henüz bir sebep göremediğini söyledi.

Cenevre'deki Suriye görüşmelerinde de muhaliflerin alakasız ön koşullar öne sürdüklerini belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkede ateşkes sağlanmasının yolunun Suriye - Türkiye sınırının kapatılmasından geçtiğini vurguladı. 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lavrov, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına son vermek için bir sebep olmadığını belirtti. Lavrov, "Kaide bağlantılı Nusra Cephesi gibi terör örgütleri gerçek anlamda yenilgiye uğratılana kadar hava saldırılarımıza son vermeyeceğiz. Bu nedenle hava saldırılarının bitmesi için bir sebep görmüyorum" dedi.

Lavrov Suriye'de IŞİD'le etkili biçimde mücadele edilebilmesi için burada hava operasyonları düzenleyen ABD öncülüğündeki koalisyon ile Rusya ve karadaki güçler arasında da 'günlük sıkı bir koordinasyon' kurulması gerektiğini vurguladı.

'CENEVRE'DEKİ MUHALİFLER ARASINDA KAPRİSLİLER VAR'

Diğer taraftan Lavrov, İsviçre'nin Cenevre kentinde süren Suriye görüşmelerini de değerlendirdi. Lavrov, "İsviçre'nin Cenevre kentindeki Suriyeli muhalifler arasında kaprisli insanlar olduğu anlaşıldı. Zira Cenevre Bildirisi, Viyana'da kabul edilen belgeler ya da BM Güvenlik Konseyi (BMGK) kararıyla hiçbir ilgisi olmayan ön koşullar öne sürüyorlar" ifadelerini kullandı.
 
'PETROL FİYATLARININ KONTROL ALTINA ALINMASI İÇİN OPEC'LE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ'

Öte yandan petrol piyasasındaki durumla ilgili bir soruyu da cevaplayan Lavrov, görüşme kararı alınması hâlinde, Rusya'nın Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği (OPEC) içindeki kilit üreticilerle görüşmeye hazır olduğunu söyledi. Lavrov, "Pazarda neler olduğunu anlamanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Pazarı etkileyen pek çok faktör var ve (petrol fiyatlarını kontrol etmek için kullanılan) eski mekanizmalar işe yarayacak gibi görünmüyor. Sanıyorum hepimiz bu konuda hemfikiriz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • XXL03 Şubat 2016 20:58

    Unutma, ektiğini bir gün biçersiniz,gün gelir sizide bomba atan çıkar

  • fatih islambul03 Şubat 2016 20:46

    birileri bunların anlayacağı dilden saldırsın ya üslerine sobataj düzenlesin veya savaşı moskovaya taşısın bunlar başka dilden anlamaz sitinger füzeleri özgür suriye ordusuna verilmeli acilen.