E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya, Fransa ve ABD'den ortak Karabağ açıklaması---

Rusya, Fransa ve ABD'den ortak Karabağ açıklaması

Rusya, Fransa ve ABD'den ortak Karabağ açıklaması
05 Ekim 2020 - 22:27 borsagundem.com

Rusya, Fransa ve ABD dışişleri bakanları tarafından yapılan ortak açıklamada, Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalar ve şiddetin tırmandırılması kınandı.

Rusya, Fransa ve ABD dışişleri bakanları, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan askeri gerilime ilişkin ortak bir açıklamada bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın aktardığına göre ortak açıklamada, "AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları, ülkeleri temsil eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve ABD Dışişleri Bakanı Michael Pompeo, Dağlık Karabağ çatışma bölgesinde ve dışındaki şiddetin daha önce görülmemiş biçimde, tehlikeli bir boyuta tırmanmasını en güçlü şekilde kınıyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada üç ülkenin dışişleri bakanları, Dağlık Karabağ cephe hattındaki ve bölge dışındaki sivil hedefleri hedef aldığı belirtilen son saldırıların ve bu saldırıların orantısızlığının, bölgedeki istikrar için kabul edilemez bir tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • b.kemancı06 Ekim 2020 18:26

    şu dünyada sadece kurallara TR.uyar gerisi  sallamazsa  hiç bir kurala uymayalım bide öğle deneyelim derim  haddim olmayarak .reisim...

  • KERİM06 Ekim 2020 14:27

    BU AÇIK GÖZ SÖMÜRÜCÜLER HIRSIZA HİÇ LAF ETMİYORLAR.ANLADIKLARI DİL SOPA..

  • DÜŞÜN06 Ekim 2020 11:41

    Cahil olma, çok çok oku halkım. Eğer zerre kadar vatan millet bilinci olsa, bu bilinç silinmemiş olsaydı, sömürge kafasından kurtulmuş olsaydık, bu ülkede SIFIR bir tane bile CİTROEN, RENAULT, Peugeut marka araçlar satılmazdı. Velhasıl kendi düşmanına, katiline aşık olan bir milletiz. Batı aşkı bizi yok ediyor. 

  • ilginç06 Ekim 2020 16:04

    Aynen öyle. Rusya'da, Kore'de, İran'da sokakta kaç tane Mercedes vardır acaba? Sadece Fransız ürünleri değil, bana göre batı gümrük birliği ile ürettiği pekçok ürünü Türkiye pazarına sokuyor çok cazip bir şekilde. Niye bir İran kadar olamıyoruz? Baktığın zaman bir Mercedes, bir BMW hayranlığı var caddelerde aman Allah'ım. Sorsan BMW ve Mercedes'e milli ve yerli araba diyecek hepsi de. Yazık yazık...

  • vatandaş06 Ekim 2020 13:11

    doğu aşkının da bize hayır getirmediği ortada. Ecdadımız batıdan dah açok evladını yemende, hicazda, mısırda kaybetti. bu mantıkla boykot yapacak olursak hiçbirşey ithale etmeden yaşamamız lazım. ya da akılcı ve stratejik bir yönetim şekliyle yürümemiz lazım.

  • Mucise Reis ;)06 Ekim 2020 11:37

    Yabancı güçlerin en çok korktuğu şudur. Büyük Türk birliği. Turan birliği. Atatürk hayalide budur. Yabancılar şundan korkuyor. Karabağ Türkleri uyandırdı. Karabağ Türk toprağı olarak anılmaya başladı. Azerbaycan değil sadece. Türkler, milli birlik ve inanç ile Türk toprağı Türklerindir. İşgalci güçler Türk toprağından çıkmalıdır vb. vb. Yabancı basın ciddi manada, bu durumu farklı anlatmaya çalışıyor. Karabağ için her türk , her türk genci gerektiğinde mücadele edecek milli birlik ve uyanışa geçti diyor.. Yani Karabağ- Ermenistan meselesini kendileri çözsün, Karabağ etnik kökeni farklı yabancılar var, Karabağ ateşkes olsun vb. vb. diyerek var olan durum küçük ve düşük statüye çekilmeye çalışılıyor. KARABAĞ TÜRK TOPRAĞI OLDUĞU, TÜRK MİLLETİNİN MALI İŞGAL ALTINDA OLDUĞU, TÜRK TOPRAĞINA YAPILAN SALDIRININ BÜTÜN TÜRK MİLLETLERİNCE GEREKTİĞİNDE SAVUNULACAĞI VURGULANMALI.  

  • bilader06 Ekim 2020 09:01

    hangi oranti? 30 yildir katledilirken bu insanlari deney faresi mi zannettiniz. ermeniler geberince mi oranti soz konusu oldu. allah bilir bide soykirimdan bahsedersiniz. once hay larin ermenleri soykirmasindan bahsedin.

  • vatandaş06 Ekim 2020 08:55

    vay adaletsiz  adiler 30 yıldır adamların toprağını işgale ve soykırım yapmasına tek kelime edemiyorlar neymiş durum ermeni ezilince vahimmiş azerbaycanlı bir buçuk milyon insanın evi yıkılıp yakılınca evlerinden kovulunca hiç bir ses çıkmadı bu adilerden

  • Boss06 Ekim 2020 08:14

    Sen SUS konusma fransa

  • BORSACI06 Ekim 2020 07:21

    ermeni illetinin agır zaiyatına dayanımıyor hayinler.

  • Mehmet06 Ekim 2020 02:05

    Abd yahudi lobisi Ermeni lobisi ne baskın geliyor. Abd bu yüzden sadece formalite gereği "bitirseniz iyi olurdu" havasında uyarıyor. Israil zaten ermeni- iran yakınlaşmasina tepki olarak Azerbaycan in yanında. Ve Azerbaycan a silah bile veriyor. Putin Ermeni yönetimini sıkıntılı buluyor ve def etmek istiyor. Burdan anlaşılacağı gibi rüzgar Azerbaycan in yelkenini şaşırıyor. Hulasa zafer yakindir

  • muck06 Ekim 2020 00:05

    Ermenilerin sivilere roket atması gayet normal... orada roketle ermeni asıllı bir Azerbaycan ülkesi vatandaşı yaralanması normal.. Karabağda terör gruplarının, devletten başımsız paçavracıların silahla gezmezi normal. Azerbaycan topraklarını temizlerken bu kınanıyor... :D  ya deget...

  • ok06 Ekim 2020 00:03

    tamam.

  • Yorum05 Ekim 2020 23:53

    Ayağından zincirlenmiş askerde BM ye görüntüleriyle sunun bu da savaş suçu

  • mehmet05 Ekim 2020 23:51

    bi şey diyicem bu fransa niye elde tuzluk her yere koşuyor

  • mehmet06 Ekim 2020 08:44

    türkiye elindeki mallara çöküyorda ondan. afrika elden gidiyor.

  • Mahmut B.05 Ekim 2020 23:50

    it urur  kervan yurur...geçti boru pazarı sur essegini nigdeye... riyakarlar...

  • Kürşad05 Ekim 2020 23:32

    Cenabetler

  • Yorum05 Ekim 2020 23:31

    Niye direkt Ermenistan sivilleri öldürüyor bu savaş suçudur demiyorlar Ermenistan savaş suçu işlemiştir niye demiyorlar bu çok önemli bunu her yerde söyleyin her platformda yanlarına kar kalmasın minsk üçlüsü bu durumu söylerken bile öyle kurnaz bir açıklama yapıyorlar ki sanki Ermenistan değilde her iki tarafta böyle hedef gözetmeksizin atış yapıyormuş gibi hava yaratıyorlar biz ermenilerin attığı füzeleri görüntüleriyle isabet ettiği yerleri belgeleyip BM ye hemen rapor etmeliyiz ayrıca savaş hattında geri mevzilerde ypg pkk ve yurt dışından gelip Ermenistan için savaşan teröristleri de belgeleyip BM ye sunmalıyız bunu acil yapmalıyız

  • bir dost05 Ekim 2020 23:19

    Çok ilginç birliktelik ,ciddi gelişme

  • VS05 Ekim 2020 23:00

    Sizin gibi züppeler sadece kınar.

  • Emekli05 Ekim 2020 22:57

    Sivilleri düşünen ülkelere bak sanki kendileri çok masumda. Önce kendileri dikkat etsin. Kendilerini düzeltip ermenistana destek vermeyi bıraksın..