E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya faizi savaş öncesi seviyenin altına çekti---

Rusya faizi savaş öncesi seviyenin altına çekti

Rusya faizi savaş öncesi seviyenin altına çekti
22 Temmuz 2022 - 13:36 borsagundem.com

Rusya Merkez Bankası (CBR), faiz indirim serisine piyasa beklentilerinin üzerinde bir oran olan 150 baz puan ile devam etti. Böylece ülkedeki politika faizi savaş öncesi seviyenin de altına inmiş oldu.

CBR'den yapılan açıklamaya göre, gösterge olarak kullanılan haftalık repo ihalesi faiz oranı yüzde 9,50'den yüzde 8'e çekildi. Piyasalarda beklenti faizin 50 baz puan indirileceği yönündeydi.

CBR, yılın ikinci yarısında faiz indirimlerine devam etmeyi değerlendirdiğini bildirdi.

Banka, kısa vadeli dezenflasyonist risklerin büyüdüğüne işaret ederek, enflasyon hedefine 2024 yılında dönmek ve yüzde 4'e yakın tutmak için tekrar sıkı para politikasına dönmek gerekebileceğini belirtti

Banka bu yıl için GSYH tahminini yüzde 4,6 daralma olarak açıkladı.

CBR, Rus Rublesi'nde değer kaybı ve enflasyonda yükseliş risklerinin önüne geçmek için 28 Mart'ta olağanüstü bir toplantı ile faiz oranını yüzde 20,00'ye yükseltmişti. Banka, sonraki 5 toplantısında faizi toplam 1200 baz puan indirerek bugünkü seviyesine getirmiş oldu.

JP Morgan, TCMB'nin faiz kararını yorumladı

 

ECB faizi 50 baz puan artırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sdk22 Temmuz 2022 18:41

    Bizimkilerde kendi çevresine faiz indirip vatandaşı ve devleti yüksek faizle borçlandırıyor…

  • Pala22 Temmuz 2022 15:10

    Bir rus vatandaşı için anlamı yok, çünkü bankaya gittiklerinde bu oralardan borç bulma imkanları yok. Bankalar merkez bankalarından çok ucuza borç alip, fahiş faizle kredi olarak dağıtıyor