E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya ekonomisini bekleyen büyük risk!---

Rusya ekonomisini bekleyen büyük risk!

Rusya ekonomisini bekleyen büyük risk!
28 Şubat 2021 - 12:50 borsagundem.com

Salgın sonrası refah seviyesi düşen halkın siyasilere güveni azaldı, reyting şirketi S&P, Rusya’yı uyardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings, yaptırımların ağırlaştırılmasının bu sene Rusya’nın ulusal kredi notunu etkileyebileceğini bildirdi. Ocak ayında S&P Rusya’nın kredi notunu istikrarlı tahmin ile BBB- seviyesinde teyit etti. Rusya’nın kredi notu 2018 yılından bu yana bu seviyede bulunuyor. Rusya’nın kredi notunun 2021 yılındaki perspektifleri, Rusya ve BDT ülkelerinin değerlendirilmesine özel online konferansta S&P analistleri tarafından görüşüldü. Uzmanlar batının yaptırımlarının ağırlaştırılması, makro siyasi yapının zayıflaması ve iç siyasi dalgalanma olmak üzere Rusya için 3 kilit risk belirledi.

SALGIN, SİYASET VE YAPTIRIM
S&P kuruluşu, BDT ülkelerinin ulusal kredi notları alanındaki analisti Karen Vartapetov, Koronavirüs salgını ve vatandaşların hükümete güvenlerinin azalması ışığında Rusların maddi refah düzeylerinin kötüleşmesinin Rusya’nın politikasının tahminlere göre daha zayıf hale gelmesine neden olacağını belirtti. Uzman, Rusya’nın mevcut kredi notunun Rusya karşıtı yaptırımların sertleştirilme ihtimalini dikkate aldığını ifade etti. Fakat S&P Rus hükümetinin tecrübesinin ve kaynaklarının kredi notu için zarar oluşturmaksızın bu riski yumuşatabileceklerini düşünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ28 Şubat 2021 16:40

    ABD lılar rusları savaşta yenemeyeceklerini bildikleri için yine klasik oyunlarına başladılar.sizin ekonomimiz sanki  iyi.işleri gücleri hep pusluk resken