E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya Devlet Duması'ndan krizi tırmandıracak adım---

Rusya Devlet Duması'ndan krizi tırmandıracak adım

Rusya Devlet Duması'ndan krizi tırmandıracak adım
15 Şubat 2022 - 00:54 borsagundem.com

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'da, Ukrayna'daki ayrılıkçı güçlerin tanınması için Putin'e çağrı yapılmasını görüşüyor


Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kurduğu sözde yönetimlerin tanınması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e çağrıda bulunulmasına yönelik kararı gündemine aldı.

Komünist Parti’nin hazırladığı önerge ile Duma’ya taşınan ve Birleşik Rusya Partisi’nin desteklediği karar tasarısı gündeme alındıktan sonra Bağımsız Devletler Topluluğu, Avrasya Entegrasyonu ve Yurttaşlarla İlişkiler Komitesine sevk edildi.

Tasarıya göre, sözde Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin tanınması için “Rusya Devlet Başkanı Putin’e yapılacak çağrı” önce Rusya Dışişleri Bakanlığı’na gönderilerek istişare edilecek.

Putin’e çağrı yapılan karar tasarısında, söz konusu yönetimlerin tanınmasının haklı ve ahlaki olduğu savunuldu. Bu tanımanın ise, güvenlik garantilerinin sağlanması ve oradaki halkın dış tehlikelerden korunması için zemin oluşturacağı ifade edildi.

Ukrayna’nın doğusunda 2014’te Kiev yönetimine rağmen Rusya yanlısı ayrılıkçılar Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti isminde iki ayrı sözde yönetim oluşturmuştu.

Biden ve Johnson Ukrayna krizini görüştü

 

ABD, Ukrayna'daki elçiliğini Lviv'e taşıyor

 

İngiltere: Rusya her an Ukrayna'yı işgal edebilir

 

Batı'dan Ukrayna'ya askeri destek devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)