E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya da Taliban'ın Afganistan'da ilerleyişinden rahatsız---

Rusya da Taliban'ın Afganistan'da ilerleyişinden rahatsız

Rusya da Taliban'ın Afganistan'da ilerleyişinden rahatsız
11 Ağustos 2021 - 20:43 borsagundem.com

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Taliban'ın Afganistan'daki ilerleyişinin Rusya için de kaygı verici olduğunu söyledi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Taliban’ın Afganistan’ın Tacikistan ve Özbekistan’la sınır bölgelerinde kontrolu ele geçirdiğini söyledi. Bakan Şoygu’nun açıklamalarına yer veren Rus Kommersant gazetesi, bu durumun Moskova’nın güvenlik kaygılarını arttırdığını yazdı.

Afganistan’da ABD askerlerinin çekilmeye başlamasıyla birlikte oluşan güvenlik boşluğunu değerlendiren Taliban güçleri, ilerleyişini sürdürüyor. Taliban son 6 günde 8 eyaletin başkentinde denetimi ele geçirdi.

Bir Avrupa Birliği yetkilisi de dün yaptığı açıklamada, Taliban’ın ülkenin yüzde 65’inde kontrolu ele geçirdiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Taliban’ın sınırı ihlal etmeyeceğine dair güvence verdiğini, ancak Moskova'nın güvenlik amacıyla bölge ülkeleriyle tatbikatlarına devam edeceğini söyledi.

Rusya’nın Tacikistan’da bir askeri üssü bulunuyor. Taliban’ın Tacikistan sınırını ihlal etmesi durumunda Rusya’nın bunu kendi güvenliğine tehdit olarak da algılayacağı ifade ediliyor. Benzer şekilde eski Sovyetler Birliği bloğu ülkelerinden Özbekistan’ın da Rusya’yla hali hazırda yakin ilişkileri devam ediyor.

Rusya, bu ay içerisinde Özbekisten ve Tacikistan’la birlikte Afganistan sınırı yakınlarında bir askeri tatbikat düzenledi. Moskova’nın ayrıca Tacikistan’daki askeri üssü zırhlı araç ve mühimmat takviyesi yaparak güçlendirdiği de biliniyor.

Sovyetler Birliği, 1979 ve 1989 yıllar arasında Afganistan’ı işgal etmiş ancak bu işgal sırasında 15 bin kadar askerini kaybetmişti.

Taliban Afganistan'da bir şehri daha ele geçirdi

Günlük Kovid-19 rakamları açıklandı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin hakkında suç duyurusu

 

Okullar ne zaman açılacak?: Koca net konuştu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)