E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya, Çin'in en büyük petrol tedarikçisi oldu---

Rusya, Çin'in en büyük petrol tedarikçisi oldu

Rusya, Çin'in en büyük petrol tedarikçisi oldu
21 Mart 2023 - 15:57 borsagundem.com

Suudi Arabistan'ı tahtından indiren Rusya, Çin'e petrol ihracatında ilk sıraya oturdu


Uluslararası haber ajansı Reuters, Çin Halk Cumhuriyeti Gümrük istatistiklerine atıfta bulunduğu haberinde, Rusya’nın ocak-şubat döneminde Çin’e en büyük petrol ihracatı gerçekleştiren ülke olduğunu bildirdi.

Rusya’nın petrol arzı açısından Suudi Arabistan’ı ikinci sıraya indirerek liderliğe oturduğunu yazan ajans, Çin’e yaptığı petrol ihracatının bu yılın ilk 2 ayında yüzde 23,8 artış gösterdiğini aktardı.

Gümrük verilerine göre bu yılın ocak-şubat aylarında Rusya’nın Çin’e 15,68 milyon ton veya günde 1,94 milyon varil petrol tedarik ettiği kaydedilirken, 2022’de Çin’in en büyük tedarikçisi olan Suudi Arabistan’dan yapılan petrol ithalatının ise iki aylık dönemde 13,92 milyon ton veya günde 1,72 milyon varil olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Ajans, Batı yaptırımları nedeniyle Rusya’dan tedarik edilen petrolde büyük indirimler yapıldığının gözlemlendiğine dikkat çekerken, fiyat indirimlerinden en çok yararlananlar arasında doğudaki Shandong eyaletindeki Çin petrol rafinerileri olduğunun altını çizdi.

Uluslararası finans haber ajansı Bloomberg’e göre 2023’te Çin’in Rus petrol ithalatını günde 2,2 milyon varile kadar artıracağı tahmin edilirken, Ural petrolünde arz sorunlarının çözülmesi durumunda bu hacimlerin günlük 2,5 milyon varile çıkabileceği öngörülüyor. (Gazetemru.com)

Fed'e ilişkin belirsizlikler petrol fiyatlarını baskılıyor

 

Goldman Sachs'tan petrol tahmini

 

AB’nin Rusya’dan LNG ithalatı 3 yılın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)