E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya-Çin işlemlerinde 'dedolarizasyon' yükselişte---

Rusya-Çin işlemlerinde 'dedolarizasyon' yükselişte

Rusya-Çin işlemlerinde 'dedolarizasyon' yükselişte
09 Eylül 2023 - 10:52 borsagundem.com

Rusya ile Çin arasındaki ekonomik ilişkilerde dedolarizasyonun gerçekleştiği, ulusal para birimlerinin payının yüzde 25'ten yüzde 80'in üzerine çıktığı bildirildi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Birinci Asya Dairesi Direktörü Georgiy Zinovyev, Rusya ile Çin arasındaki ekonomik ilişkilerde dedolarizasyonun gerçekleşmiş durumda olduğunu söyledi.

Zinovyev Sputnik’e yaptığı açıklamada, “Rusya-Çin işlemlerinde ulusal para birimlerinin payı oldukça hızlı bir şekilde artıyor. 2022'nin başında yüzde 25 civarında olan bu oran, şu anda yüzde 80'in üzerinde” dedi.

"TOKSİK PARA BİTİMLERİNDEN UZAKLAŞILDI"

Moskova Borsası'nda ruble/yuan ticaretinin uzun süredir ABD doları cinsinden işlem hacmini aştığını belirten Zinovyev, Rus ve Çinli ekonomi operatörlerinin Batılı ülkelerin 'toksik' para birimlerinden büyük ölçüde uzaklaştığını ve daha güvenilir ödeme aracı olarak ruble ve yuanı tercih ettiklerini vurguladı.

Diplomat, uluslararası siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın finansal kurumların faaliyetlerini etkilemesine rağmen, Rusya ve Çin hükümetlerinin çalışmaları sonucunda geliştirilen araçların ‘gerekli tüm operasyonları mümkün olduğunca kolaylaştırmayı’ mümkün kıldığını kaydetti.

JPMorgan açıkladı: Dolar hegemonyası için en büyük risk

 

Dolar rallisi küresel yatırımcıların korkusu

 

Küresel piyasalarda doların ateşi yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)